Slovacko iskoristilo greške odbrane i slavilo protiv FK Sarajevo

Češki tim pobijedio sa 2:0

Slovacko iskoristilo greške odbrane i slavilo protiv FK Sarajevo

E. Čaušević, foto: S. Bošković

Fudbaleri Sarajeva poraženi su sa 2:0 protiv Slovackog u drugoj prijateljskoj utakmici na pripremama u Sloveniji.

Prvu ozbiljniju šansu na meču imao je bordo tim kada su kombinovali Ahmetović i Milanović, a novajlija je akciju završio lijepim udarcem koji je ipak otišao preko gola protivničkog tima.

Nakon toga Slovacko preuzima incijativu. Češki tim je stvorio nekoliko veoma dobrih šansi, ali se Kovačević istakao na golu sa sjajnim intervencijama.

U 30. minuti prijeti ponovo Sarajevo preko Tatara, ali lopta nakon njegovog udarca odlazi tik preko gola. Pet mintua kasnije vidjeli smo strašnu šansu za goste.

Kovačević je zaustavio udarac jednog igrača Slovackog, a onda je njegov saigrač natrčao na odbijenu loptu i sa svega nekoliko metara uspio je promašiti prazan gol.

Sarajevo je to moglo kazniti u samom finišu prvog dijela kada je Ahmetović šutirao s vrha kaznenog prostora, ali nije uspio da savlada golmana češke ekipe.

Na početku drugog dijela gledali smo dosta miran meč i igru između dva kaznena prostora. No, nakon sat vremena igre igrači Slovackog su odigrali odličnu akciju i poveli sa 1:0.

Nešto opušteniju reakciju obrane iskoristio je Jan Kalabiška koji pogađa za 0:1 i tako matira Kovačevića.

Musemić je onda napravio sve promjene u sastavu, te je šansu dao mlađim igračima. No, samo desetak minuta kasnije Slovacko je povelo sa 2:0, a ovaj put pogodio je Pavel Dvorak koji je iskoristio lošu intervenciju odbrane bordo tima. Ispostavilo se da je to i konačan rezultat utakmice.

Pripremni meč:

Sarajevo - Slovacko 0:2 (Kalabiška 60', Dvorak 73')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sarajevo: Kovačević, Lazić, Dupovac, Hodžić, Hebibović, Rahmanović, Velkoski, Šišić, Tatar, Milanović, Ahmetović.

Još su igrali: Dizdarević, Mustafić, Kurdić, Šabanović, Đokanović, Gavrić, Imamović, Dervišagić, Guzina, Salčin, Handžić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jbg... Nas prvak 0, klub sa dna ceske lige 2.. Nije ni cudo sto je PornHub kupio TV prava na utakmicu sa Celtic-om.
0 26
dragons
KRKANE KRKANE NAPUSI SE ..... SMECE SA GRBAVICE
20 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi