Izrael zabranio nogometnoj ekipi iz Gaze da igra finale Kupa Palestine!

Odbijene dozvole

Izrael zabranio nogometnoj ekipi iz Gaze da igra finale Kupa Palestine!

E. Škorić

Nogometnoj ekipi u Gazi nije bilo dozvoljeno da putuje na finale Kupa Palestine.

Finale Palestinskog kupa odgođeno je nakon što je Izrael odbio da da putne dozvole za nogometni tim iz Gaze koji je trebao da igra na Zapadnoj obali.

Utakmica je trebala biti odigrana jučer na Zapadnoj obali između Khadamata Rafaha - momčadi koja je osvojila ligu u opkoljenom pojasu Gaze - i FC Balata, pobjednika lige u okupiranoj Zapadnoj obali.

Prva se utakmica igrala u Gazi i završena je rezultatom 1:1, ali druga po svemu sudeći neće biti ni odigrana.

Palestinski nogometni savez (PFA) objavio je jučer da je bio prisiljen odgoditi meč nakon što je samo jedan igrač iz Khadamat Rafaha dobio dozvolu za putovanje na Zapadnu obalu za drugu utakmicu.

Podnešen je zahtjev za ukupno 35 dozvola, ali je većina odbijena. 

Izrael redovno odbija izdati putne dozvole za Palestince iz Gaze. U maju su se pojavile pojedinosti o palestinskoj majci koja se odvojila od svoje novorođene bebe šest mjeseci jer joj je Izrael odbio dati dozvolu za povratak u bolnicu kako bi uzela svoju kćerku.

Stoga i ne čudi da su odbijene i dozvole za nogometaše koji su trebali da putuju na 'onu stranu' da odigraju utakmicu Kupa, a pitanje je da li će bilo ko da se umiješa u ovaj problem. UEFA, FIFA, svijet...

Top Komentari

KRKAN
TERORISTE TREBA UGASITI, PODRSKA IZRAELCIMA
0 16
Rus
Stoka izraelska
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi