Derbi u Zenici za preuzimanje prvog mjesta, Velež na Tušnju

Nastavlja se Premijer liga BiH

Derbi u Zenici za preuzimanje prvog mjesta, Velež na Tušnju

Današnjim utakmicama u Kaknju, Bijeljini, Zenici i Tuzli počinje četvrto kolo BH Telecom Premijer lige BiH.

Jedan od možda i najzanimljivih susreta čeka nas na Bilinom polju, gdje će snage odmjeriti Čelik i Željezničar, dvije ekipe koje se eventualnom pobjedom mogu probiti na čelo prvenstvene tabele.

I Čelik i Željezničar na otvaranju sezone igraju odlično, nakon tri utakmice na kontu imaju po sedam bodova, a dobrom meču se nada i trener sarajevskog tima Amar Osim, koji je na presici kazao kako nijedan tim u ovakvim okolnostima neće ići na remi.

"Ni mi ni oni se neće zadovoljiti bodom. Radujem se ovoj utakmici, bit će naboja, u takvim utakmicama se osjećaš kao igrač, ali i trener kao trener. Psovke i povike ne doživljavam kao uvrede, već kao način izražavanja ljubavi prema klubu, a uglavnom ih ni ne čujem. Čelik u takvoj atmosferi može biti veoma opasan", kaže Osim.

Optimizma ne nedostaje ni kod trenera domaćih Hasana Ozera.

"Ovo je vrlo značajna utakmica za nas. Dobro smo ušli u sezonu, sada nam dolazi još jedan kvalitetan tim i neće biti nimalo lako, no naša prednost je domaći teren i uz naše navijače želimo da pobijedimo", istakao je Čelikov trener u najavi utakmice.

Osim će biti na slatkim mukama glede sastavljanja prvih jedanaest, obzirom da će konačno na raspolaganju imati gotovo sve igrače, dok se u taboru Čelika nekoliko njih žali na lakše povrede.

Željezničar je prema kladionici MOZZART favorit u današnjem meču. Naime, kvota na pobjedu plavih tima je 2.15.

Mladost će na svom terenu ugostiti Tuzla City i samim tim pokušati doći do prvih bodova na domaćem terenu, no ni gosti neće doći sa bijelom zastavicom, pogotovo nakon što su u prvi tri kola ostvarili dvije pobjede i poraz.

Kada je u pitanju ovaj okršaj, izglednog favorita, sudeći prema kvotama, i nema. 

Preostale utakmice donijet će sraz timova koji će nastojati da poprave dojam iz prva tri kola. Na Tušnju će se tako sastati Sloboda i Velež, dok nas u Bijeljini čeka okršaj Radnika i Borca, koji će na ovom gostovanju biti oslabljen neigranjem Janičića, zatim Mirića, te najvjerovatnije Ziljkića koji još nije potpuno spreman.

Kladionica Mozzart u duelu između Radnika i Borca više šansi daje domaćinu, a i na Tušnju kao izglednog favorita vidi Slobodu. 

Svoj meč danas su također trebali odigrati Zrinjski i Zvijezda 09, no isti je odgođen zbog nastupa mostarsko kluba u kvalifikacijama za Evropsku ligu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:


Četvrto kolo Premijer lige BiH, subota:

Mladost DK - Tuzla City
Radnik - Borac
Čelik - Željezničar
Sloboda - Velež

Top Komentari

DeleteTheElite
Lekcija iz navijanja tuzlanskim seljacima i tri boda FORZA VELEZ
14 19
Sa1946
Mogu preuzeti prvo mjesto dok Sarajevo ne odigra svoju utakmicu.
15 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi