Fantastičan derbi na Grbavici: Željo pobijedio Sarajevo i preuzeo vrh tabele u Premijer ligi!

Sedam golova u sarajevskom derbiju

Fantastičan derbi na Grbavici: Željo pobijedio Sarajevo i preuzeo vrh tabele u Premijer ligi!

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Željezničar je u 7. kolu Premijer lige BiH savladao na Grbavici velikog rivala Sarajevo rezultatom 5:2.

Fantastična utakmica viđena je na Grbavici, a na kraju je Željo zasluženo slavio pobjedu.

Spektakularno otvaranje meča vidjeli smo na Grbavici. Bordo tim je već iz prvog napada u prvoj minuti poveo, a pogodio je Anel Hebibović za 0:1 na ubačaj Handžića.

Potom je Željo krenuo po brzo izjednačenje. Sulejman Krpić je uzdmrao okvir gola, a u sedmoj minuti je i pogodio. Izbjegao je ofsajd zamku i na asistenciju Veselinovića je pogodio za 1:1.

Željo je bio nešto konkretniji nakon izjednačenja, ali pravih šansi nije bilo sve do 28. minute. Stanić i Veselinović su prvo prijetili, a zatim je u 33. minuti Zec imao pravi zicer, ali nije pogodio iz odlične pozicije.

Napadi su se domaćem timu isplatili u 38. minuti. Krpić je ponovo pogodio, ovog puta na asistenciju Ermina Zeca za prednost od 2:1.

Iako je Željezničar dominirao odbrana Plavih je poklonila izjednačenje gostima sa Koševa. Sipović u nadoknadi prvog dijela pogađa vlastitu mrežu za poravnanje rezultata na 2:2.

Bordo fudbaleri su nakon posljednjeg sudijskog zvidžuka u prvom dijelu protestvovali kod sudije, jer su bili nezadovoljni njegovim odlukama u prvih 45 minuta.

Željezničar je i u nastavku bio konkretniji tim, a u 59. minuti domaći dolaze do još jednog gola. Udarac Veselinovića brani Kovačević, Petar Bojo se našao na pravom mjestu i loptu šalje u mrežu za prednost od 3:2.

Potom se domaći tim povukao. Prepustio je tim Amara Osima loptu Sarajevu, ali je ipak u 76. minuti Željo stigao i do četvrtog gola. Damir Sadiković je pogodio za 4:2 i veliko slavlje na Grbavici.

Pokušao je Bordo tim da se vrati u igru. Stvorli su nekoliko opasnih situacija pred golom Željezničara, a najbolju je imao u 86. minuti kada je Milanović pogodio prečku. U međuvremenu je šansu za igru dobio i povratnik Semir Štilić, koji je dobio ovacije sa tribina.

Do kraja meča domaći dolaze i do petog gola. Konačnih 5:2 postavio je Alispahic na asistenciju Zajmovića i Željezničar  je tako preuzeo lidersko mjesto na tabeli Premijer lige BiH.

Premijer liga BiH, 7. kolo

Željezničar - Sarajevo 5:2 (Krpić 7', 38', Bojo 59', Sadiković 76', Alispahić 90+2'/ Hebibović 1', Sipović 45'ag)

FK Željezničar: Erić, Pavić, Krpić, E. Zec, Stanić, Alispahić, Sadiković, Veselinović, Bojo, Osmanković, Sipović.

FK Sarajevo: Kovačević, Šabanović, Lazić, Hebibović, Gavrić, Ahmetović, Milanović, Letić, Mustafić, Šerbečić, Handžić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

infinity2612
Tezak poraz brate, pet komada
1 25
Sa1946
Čestitke Želji. Nas je stigao i umor i povrede i sve ostalo, Željo je danas bio bolji i to je to.
22 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi