FK Željezničar i Umbro raskinuli saradnju: Plavi žele povoljniji ugovor za klub

Očekuju ponude nekoliko dobavljača uključujući i Umbro

FK Željezničar i Umbro raskinuli saradnju: Plavi žele povoljniji ugovor za klub

Endin Čaušević

FK Željezničar je pred početak ove sezone predstavio nove dresove renomiranog britanskog proizvođača sportske opreme kompanije Umbro.

Igrači sarajevskog kluba nastupaju u Umbro opremi i ove sezone iako je ljetos bilo priča da bi Željezničar mogao potpisati saradnju s nekim drugim proizvođačem sportske opreme.

No, Plavi su nastavili saradnju s Umbrom, ali nakon tek osam kola klub s Grbavice je odlučio da ista raskine. Za SportSport.ba potvrđeno je iz Željezničara da je raskinuta saradnja s Umbrom.

Iz kluba su otkrili da je ugovor s Umbrom raskinut jer nije bio prihvatljiv za klub. U narednom periodu iz Željezničara će prikupiti ponude nekoliko dobavljača među kojima će vjerovatno biti i ponuda Umbroa, te će odabrati onu koja bude najbolja za klub.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar uskoro slavi 100 godina postojanja i žele imati dobar ugovor što se tiče dobavljača opreme. Ukoliko Željo promijeni proizvođača opreme očekuje u Umbro dresovima bi trebali igrati do kraja prvog dijela sezone.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

gaziiiiJAaaa
Jesu li i sa SUDIJSKOM ORGANIZACIJOM RASKINULI UGOVOR? Kako im se SUDI, izgleda da su PRODUZILI POSTOJECI..
41 14
south
Amar Amar Osim Osim
4 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi