Naredni mjesec slavi 84. rođendan i traži novi klub: Dickie Borthwick karijeru počeo 1948. godine

Ne odustaje

Naredni mjesec slavi 84. rođendan i traži novi klub: Dickie Borthwick karijeru počeo 1948. godine

E. Čaušević

Ljubav fudbalu je nešto što mnogi ne mogu da opišu, te je nevjerovatno koliko je ovaj sport postao važan običnim ljudima.

Fudbal nije bez razloga najvažnija sporedna stvar na svijetu, a to nam najbolje dokazuje slučaj iz Engleske. Naime, Dickie Borthwick je čovjek koji ima čak 83 godine, ali i dalje aktivno igra fudbal.

On je poznat kao najstariji igrač u Velikoj Britaniji i još uvijek ne želi da prekine svoju amatersku karijeru. Borthwick igra amaterski fudbal već više od 60 godina i nema namjeru da prestane iako ima 83 godine.

Dickie Borthwick je trenutno bez kluba, ali je poručio da mu fudbal nedostaje i da se želi vratiti na teren. Trenutno traži angažman i sigurno je da će se veoma brzo vratiti na teren.

Čovjek koji svima može biti primjer igra aktivno fudbal od 1948. godine, a čak 40 godina igrao je za lokalni tim Wyke Rangers. U svojoj amaterskoj karijeri odigrao je preko 1600 utakmica i postigao je više od 400 golova.

"Dostupan sam svim timovima i jako mi nedostaje što ne igram aktivno fudbal. Osjećam da mogu odigrati 90 minuta bez problema. Naredni mjesec slavim 84. rođendan i želja mi je da pronađem novi klub. U formi sam i imam istinsku ljubav prema ovom sportu", rekao je Dickie Borthwick.

On je imao još jednu veliku borbu u svom životu kada je pobijedio rak i tada je sebi obećao da će uživati u stvarima koje voli. Fudbal mu je na prvom mjestu što je čini se itekako dokazao.

Top Komentari

makelele
Ovaj bi komotno mogao igrat u bh premier ligi...
6 3
Icardi
Ma ovo je Neretvanska Pastrmka u dresu Newells Old Boys :)
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti