Azmir Husić: Ko je god učestvovao u nezakonitim radnjama treba odgovarati

Prvi čovjek Tuzla Cityja govorio za SportSport.ba

Azmir Husić: Ko je god učestvovao u nezakonitim radnjama treba odgovarati · Intervju

Adnan Beganović

U ponedjeljak rano ujutro SIPA je pokrenula akciju kodnog imena VAR zbog sumnje u namještanje utakmica u Prvoj ligi Federacije i u Premijer ligi. Uhapšeno je 12 sudija i fudbalskih radnika od kojih je pet zadržano na dodatnim ispitivanjima dok su preostali nakon informativnih razgovora pušteni s tim što se špekuliše da su neki od njih priznali nezakonite radnje te pristali na saradnju sa tužiteljstvom.

No, osim 12 privedenih u bh. medijima se spominju još neka imena povezana sa ovim slučajem a jedno od tih je i ime prvog čovjeka Tuzla Cityja, Azmira Husića, koji se kao i svake godine u ovo doba nalazi u Sjedinjenim Američkim Državama gdje s mnogo uspjeha vodi privatnu kompaniju. SportSport.ba kontaktirao je Husića koji je pristao o svemu govoriti za naš portal.

"Pravo da vam kažem putem medija sam saznao za ova dešavanja. Sami znate da pratim šta se dešava u bh. fudbalu i onda kada sam u Sjedinjenim Američkim Drzavama. Pred kraj svake godine dolazim ovamo radi poslovnih obaveza pa je tako bilo i ovaj put. Stigao sam 3. novembra, a u ponedjeljak sam vidio i da se moje ime spominje u mnogobrojnim medijima", rekao je Husić.

Pozvan u svojstvu svjedoka

"Iskreno, kontaktirao sam neke ljude koji rade na ovom slučaju kako bih dobio više informacija pa u krajnjem slučaju i doputovao u BiH ako za to bude potrebe. No, obavještan sam da sam dobio poziv u svojstvu svjedoka, a ko me naveo za svjedoka doista ne znam. Čim stignem u BiH ukoliko bude potrebe za tim javit ću se i vidjeti šta trebam svjedočiti", za SportSport.ba govori Husić.

Prvi čovjek Tuzla Cityja podržava sve akcije koje će donijeti bolje sutra bh. fudbalu.

"Naravno da podržavam svaku akciju za bolje sutra bh. fudbalu samo čini mi se da će ovo na kraju da tako kažem, naš fudbal koji je na niskim granama, u inostranstvu isti dovesti na još niže. Trebalo je u krajnjem slučaju ovo uraditi i prije, ali bez prevelike pompe i sve koji su učestvovali u nekim nezakonitim radnjama svojski kazniti. Bez nedodirljivih, ako si dio takvih nečasnih radnji nije ti mjesto u bh. fudbalu, ističe Husić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prvi čovjek Tuzla Cityja u BiH se vraća krajem godine i kako kaže, nastavit će ulagati u bh. fudbal u skladu sa svojim mogućnostima.

"Nama koji svoje novce ulažemo u bh. fudbal ova akcija na kraju krajeva može biti od velike koristi. Što se mene tiče, ništa se neće promijeniti. Nastavit ću sa ulaganjima u fudbal, i dalje ću pomagati klubove iz Tuzlanskog kantona. Mislim da smo svi koji imamo mogućnosti zapravo dužni to raditi, zaključio je Husić.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gospodin007
OBAVJEŠTENJE SVIM PRIJATELJIMA TUZLA CITIYA I g.HUSIĆA! Ova "afera" sa kobajagi namještanjem utakmica je izmišljena u Sarajevu i direktno je uperena protiv našeg kluba i njegovog predsjednika g.Azmira. Sarajevska fudbalska mafija se je uplašila njegovog ulaska u Fudbalski savez pa ga želi uništiti i izbaciti iz fudbala a naš klub izbaciti iz Premijer lige BiH u opštinsku! Gospodo,dignite svoj glas protiv sarajevske bande u kojoj glavno kolo vode ljudi iz FK Sarajevo! Ovo je tipična *******a ujdurma , ljubomora i podmetanje noge. Ne dozvolimo da banda pobjedi i dalje vlada našim fudbalom ! Živio g. Azmir Husić ,smrt dušmanima !
17 37
BosnianKing2
Zato si izgubio zadnje utakmice, imo dojavu pa presto kupovat.
26 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi