Rođeni šokirali Grbavicu: Slabo izdanje FK Željezničar i zaslužena pobjeda FK Velež!

Trijumf mostarskog tima

Rođeni šokirali Grbavicu: Slabo izdanje FK Željezničar i zaslužena pobjeda FK Velež!

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Željezničar je u 19. kolu Premijer lige BiH na Grbavici ugostio Velež, a na kraju su gosti slavili pobjedu od 0:2.

Željezničar od samog početka kreće ofanzivno ka golu Veleža. Ipak, prvu pravu šansu domaći stvaraju tek nakon 10 minuta kada udarac Sipovića odlazi pored gola.

Potom je uslijedio period mirne igre koji je naglo prekinut hladnim tušem za domaće navijače. Velež u prvom izletu pred gol dolazi do vodstva, a u 21. minuti pogađa Nusmir Fajić nakon kornera za prednost od 0:1.

Očekivano, Željezničar potom kreće po izjednačenje. U 24. minuti Bobić sjajno brani udarac Sadikovića, a golman Veleža potom još u nekoliko navrata jako dobro interveniše i otklanja opasnost ispred svog gola.

Prvih 45 minuta okončano je pokušajem Sulejmana Krpića, ali ponovo je Bobi siguran i mostarski tim na odmor odlazi vodstvom od 0:1.

Domaći su i u nastavku bili mnogo ofanzivniji od Veleža. Amar Osim je pokušao unaprijediti ofanzivnu igru svog tima određenim rokadama u timu, a prvu pravu šansu u drugom poluvremenu Željezničar stvara tek nakon 15 minuta.

Ponovo je Željo prijetio iz prekida. Sadiković ponovo isprobava šut sa distance, no i ovog puta je Bobić odličan na golu i odbranio je njegov šut.

Velež zatim nakon dugo vremena ponovo prijeti golu domaćeg tima. Cvijanović u 62. minuti iz dobre pozicije šutira pravo u Kjosevskog i propada dobra šansa za goste iz Mostara.

U jeku napada domaćeg tima Velež dolazi i do drugog gola. Lijepu akciju gostiju završava Muharem Ćivić za 0:2 i pravi šok na tribinama Grbavice.

Nije sarajevski tim moga stvoriti pravu šansu pred golom Rođenih. Falio je taj zadnji pas u napadu, te su Plavi šanse stvarali samo iz prekida, ali i one su bile itekako jalove.

Do kraja je domaći tim pokušavao da se vrati u meč. Međutim, u tome nije uspio, ostalo je 0:2, a to znači da će FK Sarajevo zimsku pauzu dočekati na prvom mjestu tabele.

Premijer liga BiH, 19. kolo:

Željezničar - Velež 0:2

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar: Kjosevski, Stevanović, Sipović, Bogičević, Pavić, Sadiković, Alispahić, Mujezinović, Bojo, Veselinović, Krpić.

Velež: Bobić, Manev, Zvonić, Ćosić, Cvijanović, Behram, Fajić, Brandao, Hasanović, Vehabović, Ćivić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

pitar1946
..... a to znači da će FK Sarajevo zimsku pauzu dočekati na prvom mjestu tabele. Hvala, dovidjenja i prijatno ! Red army
47 10
Terminator
Je li Amar bivši.
22 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi