Željezničar otputovao na pripreme u Antaliju

U Turskoj do 11. februara

Željezničar otputovao na pripreme u Antaliju

Ekspedicija FK Željezničar u poslijepodnevnim satima odletjela je za Antaliju.

U ovom poznatom turskom ljetovalištu Plavi će odraditi završnu fazu priprema za proljetni dio sezone, a do 11. februara će biti smješteni u luksuznom hotelu Sentido Zeynep u oblasti Belek.

Tokom boravka u Rusiji planirano je da Željezničar odigra četiri kontrolne utakmice. Prva je na rasporedu 3. februara protiv Olimpije, dva dana kasnije bit će odmjerene snage sa Akhmatom Groznyja, te dan kasnije sa Proleterom iz Novog Sada. Posljednja provjera bit će 10. februara protiv Zoryje.

"Već u ponedjeljak igramo prvu utakmicu. Osvježavat ćemo ekipu na ovom dijelu priprema gdje nas očekuju i bolji tereni. Želimo ući u neki ritam treniranja koji je bliži onome koji nas očekuje u prvenstvu. Nećemo trenirati svaki dan po dva puta, radit ćemo malo više na taktici i tehnici. Do sada smo imali dobre vremenske uslove , tereni su bili jako korektni. Na kraju malo mekani zbog kiše, ali sve u svemu odradili smo sve što smo željeli. Odigrali smo tri utakmice prilično izjednačenih, angažovanih, dobro se trčalo, nisu bile tipične pripremne utakmice", istakao je Amar Osim.

Na pripreme su otputovali: Vedran Kjosevski, Filip Erić, Jasmin Kršić – Siniša Stevanović, Antonio Pavić, Srđan Stanić, Eldar Šehić, Aleksandar Jovanović, Aleksandar Kosorić, Frane Ikić, Luka Miletić – Mehmed Alispahić, Damir Sadiković, Petar Bojo, Dženan Osmanović, Amar Mehić, Nermin Jamak, Mustafa Mujezinović, Semir Štilić, Semir Dacić – Mladen Veselinović, Sedad Subašić, Dženan Zajmović – Ivan Lendrić, Ermin Zec.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mjesto u avionu nisu našli Kemal Osmanković i Sinan Ramović koji, podsjetimo, nisu postigli dogovor oko produženja saradnje.

Prvi trening u Beleku će Željezničar odraditi već sutra ujutro.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

77777
Zar oni nisu u OLOVU na pripremama
2 8
user1571956549
Stetno Zeljo moj....
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi