"Nekad sam stajao u redu za hljeb, mlijeko i vodu, a sada sam ovdje"

Novak Đoković otvorio dušu

"Nekad sam stajao u redu za hljeb, mlijeko i vodu, a sada sam ovdje"

A. Čaušević

Pobjedom nad Dominicom Thiemom Novak Đoković je stigao do 17. Grand Slama u karijeri i ima priliku da uskoro prestigne Rafeala Nadala i Rogera Federera. 

U razgovoru s novinarima nakon osvajanja osmog Australian Opena Đoković se prisjetio kako je imao teško djetinjstvo zbog svega šta se dešavalo 90-ih godina na ovim prostorima.

"Moje odrastanje je bilo u Srbiji devedesetih godina, teško vrijeme, rat, embargo. Morali smo da čekamo u redu za hljeb, mlijeko, vodu i neke osnovne stvari. Ovakve stvari vas čine jačim i gladnim za uspjehom, šta god u životu radili", rekao je Đoković.

"To je vjerovatno bila moja osnova. Sve sam bukvalno postigao ni iz čega i teških životnih okolnosti uz pomoć moje porodice. Kada pogledam unazad, podsjećanje na to odakle sam me uvijek inspirisalo i motivisalo da budem još jači."

"To je vjerovatno jedan od razloga zašto sam uspio da nađem tu potrebnu mentalnu snagu i prevaziđem izazove", zaključio je Đoković.

Inače, pobjedom u Melburnu Đoković će od sutra ponovo biti prvi teniser svijeta.

Top Komentari

eye of the tiger
Dusa draga prezivio je rat koji u Srbiji na cijoj teritoriji nije ispaljen niti jedan metak.Pa to je kao da kazes da si prezivio rat u Ukrajini a zivio u Rusiji. E moj Djukelovicu bolje ti je da sutis
12 2
Div iz šehera
Sad ćeš reči da si i na Markalama bio
12 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi