"Khabibu je mjesto u njegovom prahistorijskom selu, ne treba predstavljati Rusiju u svijetu"
Foto - EPA

"Khabibu je mjesto u njegovom prahistorijskom selu, ne treba predstavljati Rusiju u svijetu"

Midhat Šljivak

Khabib Nurmagomedov poprilično je izvrijeđan od strane ruskog novinara Olega Kashina.

Poznati novinar očigledno nije ljubitelj dagestanskog borca, pa je tako u progamu Pravda radija govorio sve i svašta o Khabibu.

"Imamo dosta savremenih heroja. Tu je pilot koji je sigurno spustio avion u kukuruz, velike osvajače olimpijskih medalja, sportiste, Khabiba", počeo je Kashin i nastavio je:

"Naravno, Khabib je ovdje višak. Khabibu je mjesto u njegovom prahistorijskom selu i on ne treba da predstavlja Rusiju u svijetu".

Nije se tu Kashin zaustavio.

"Njegovo ime nije strašno. Ime Khabib je smiješno. On je komičar koji diskredituje Rusiju u svijetu. Ne želim da moju zemlju povezuju sa tim borbama huligana. Želim da Rusija bude predstavljena kulturom i pravim sportistima, a ne životinjskim borbama. Ja bih zabranio MMA, to se može izjednačiti sa oružjem", rekao je Kashin.

Nakon ovih riječi reagovao je Abdulmanap Nurmagomedov.

"Uvijek ima zlih ljudi. Niko ih ne može zaustaviti. Zli ljudi pokušavaju da nam pokvare pripreme", kratko je rekao otac Khabiba Nurmagomedova.

The Eagle pojas prvaka lake kategorije brani 18. aprila protiv Tonyja Fergusona u Brooklynu.

Top Komentari

Maestro
I ovaj novinar je poznat samo užim članovima porodice pa čovjek je na nekim drogama izgleda neka vidi jel Khabib izgubio bilo koji meč? Neznam ko je taj lik ali očigledno mu treba pomoći na psihičkom smislu
6 2
tuzlaak
Upravu je... divljacki sport...
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi