Osim o potencijalnim pojačanjima, Ramoviću i Osmankoviću, Blaževiću, izboru na golmanskoj poziciji

Nakon meča sa Zoryom govorio za SportSport.ba

Osim o potencijalnim pojačanjima, Ramoviću i Osmankoviću, Blaževiću, izboru na golmanskoj poziciji

Trener Željezničara Amar Osim govorio je za SportSport.ba nakon današnjeg poraza od Zoryje u Antaliji (4:0). 

Osim o samoj utakmici kaže sljedeće:

"Odlična provjera za nas da viimo kako se fudbal može igrati. Do sada smo to znali preko televizije, a sada kada vidiš uživo to je malo drugačije. Imali smo super dobar taktički trening jer smo se čitav meč morali braniti. Igrači su morali sami braniti i tražiti neka rješenja. U drugom poluvremenu su čak i uspjeli u tome, uspjeli su vidjeti gdje nam 'curi' koji su protivnički igrači najopasniji... Malo su to zatvorili u drugom poluvremenu. Razlika je u ritmu i brzini ogromna. Na svakoj poziciji imaju igrača koji je brži od našeg i u startu su u prednosti. Dobra je stvar što mi sigurno znamo da protiv ovakve ekipe nećemo igrati u prvenstvu. Dobra je stvar da smo izdržali svih 90 minuta. Da bi ostvario rezultat protiv jedne ovakve ekipe moraš imati puno više sreće nego što smo mi imali danas i moraš imati neka saznanja o njima, da ih malo iskautiraš... Oni su stvarno nadmoćni u odnosu na nas".

O svojoj ekipi...

"Imamo to što imamo. Mi ćemo imati sličnu ekipu i stil igre koji smo imali u prvom dijelu sezone. Okosnica ekipe je slična, vezni red... Mislim da imamo šta za ponuditi kada budemo igrali protiv ekipa koje su kvalitetom tu bliže nama. Danas smo imali ekstremno teškog rivala i to nam je dobro došlo jer smo se dobro istrčali. Trebala nam je jedna ovakva utakmica i s te strane smo zadovoljni. Neke golove smo mogli spriječiti ali pripisujem to vanserijskom kvalitetu protivnika koji radi stvarno stvari na koje mi nismo navikli i dok smo navikli gubili smo 3:0. To je to..."

Kjosevski ili Erić? Ko je broj 1?

"Nisam odlučio. Danas je bilo planirano da brani Vedran, ali noga ga je boljela. Nemamo jasnu sliku. Obojica su solidna. Po kvalitetu su tu negdje obojica. Blizu su. Iskreno, kad bi sutra počelo prvenstvo ne znam šta bih. Ali eto, imamo 12 dana da vidimo kako će se ponašati. Odlučit će nekakve nijanse".

Prelazni rok. Je li sve gotovo? Šta je s Fanimom?

"Ne bih o imenima. Ganjamo još jednog igrača. Imamo još jedno mjesto za stranca. Voljeli bismo dovesti još jednog ili dvojicu igrača iskreno. Fali nas, fali nas u nekim rotacijama... Ne možeš igrati s 12 ili 13 igrača, ali vidjet ćemo. Možda bismo mogli neko krilo dovesti. Nekog ofanzivca. Pozadi imamo, u vezi imamo... Šteta što se Ramović odlučio za neku drugu varijantu, što nije ostao s nama. Takav nam jedan igrač treba".

Ramović i Osmanković? Šta će biti s njima?

"Pa, trenirat će. Oni su pokazali na neki način da ne računaju na nas pa ćemo i mi logično pokazati da ne računamo na njih u tolikoj mjeri koliko bi računali da su oni pokazali da računaju na nas. To treba biti uzajamno. Imaju ugovor, bit će tu, ispunjavat će svoje obaveze. Mi smo razočarani što smo izgubili dva igrača na koje smo računali zbog takvih stvari... Ali dobro, dese se neke stvari na koje čovjek ne može računati...".

Blažević?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Pokazao je neku energiju dobru. Ima i dobru brzinu. Fali mu tog nekog iskustva, ritma. Nije trenirao nikako u zadnje vrijeme. Mislim da će nam u nekim situacijama moći pomoći, ali prerano je o tome svemu govoriti nakon 15-ak minuta igre. Mi se nadamo da će kod nas proraditi njegov kvalitet koji je pokazivao prije tri ili četiri godine", kazao je na kraju Osim.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

@dn@n
Milina ga slusat kad priča
13 5
user1571956549
Brko kralju moj.. Samo jakoo...
9 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi