FK Tuzla City održao pressicu: "Dižemo glas zbog grada Tuzle i čovjeka koji ulaže u ovaj klub"

Badjija čeka i kazna od strane kluba

FK Tuzla City održao pressicu: "Dižemo glas zbog grada Tuzle i čovjeka koji ulaže u ovaj klub"

A. Čaušević

FK Tuzla City je u klupskim prostorijama održao najavljenu press-konferenciju povodom dešavanja na susretu 20. kola igranom na stadionu Asim Ferhatović Hase protiv FK Sarajevo. 

Klupsko rukovodstvo FK Tuzla City je taj meč napustilo na poluvremenu utakmice nezadovoljno svim što se dešava na terenu. Bordo tim je utakmicu riješio u svoju korist s 6:2, a tuzlanski tim je cijelo drugo poluvrijeme igrao s igračem manje nakon isključenja Badjija Badare.

Iz FK Tuzla City su poručili kako će se obratiti javnosti, a današnja pressica je počela u simboličnom terminu pet do 12, odnosno 11:55.

Na press konferenciji nije bio prisutan Azmir Husić koji je prvim reakcijama bio poprilično žustar koji je kazao da je bilo rasističkih uvreda na Badjijev račun te je kritikovao i suđenje Zorana Grbića.

Medijima se ispred Upravnog odbora obratio generalni direktor kluba, Sabahudin Vugdalić koji je također kritikovao sudiju Grbića.

"Bilo bi lijepo da pričamo o nekim drugim lijepim stvarima i pozitivnim, ali moramo i o negativnim stvarima koje pogađaju naše društvo, pa tako i sport. Ovo je stav UO Tuzla Cityja i ono što kažemo stojimo iza toga. Želimo se zahvaliti Sarajevu koji je bio odličan domaćin i želimo da im se zahvalimo na odličnom domaćinstvu", kazao je Vugdalić.

"Danas smo ovdje zbog minorne osobe koja je delegirana da odradi posao kako treba. Ovdje da se ogradimo odmah ne govorimo protiv Saveza i sudijske organizacije jer tamo rade časni i pošteni ljudi. Zanimljivo je da je osoba koja je bila delegirana na centru, učinila da neke stvari ne budu kako treba, odnosno da se prelomi na nečiju stranu."

"Ono što najviše boli nas je da smo u 20 kola četiri puta drastično oštećeni. Dižemo glas zbog grada Tuzle i čovjeka koji ulaže u ovaj klub. Iz poštovanja prema tom čovjeku mi smo odlučili da napustimo utakmicu, te ovakve stvari ne želimo da ubuduće trpimo.

"Još uvijek želim da kažem da to nije nista umjereno protiv FK Sarajevo, i tih ljudi, nego čisto zbog toga da se naglasi. Nismo ni protiv nikoga, nego da vas sve pogledamo u oči. Hvala vam što nas pratite časno i pošteno", poručio je Vugdalić te najavio žalbu NFSBiH.

"Žalba na utakmicu ide zvaničnim organima Saveza, fudbaler Badji bit će kažnjen od disciplinske komisije kluba jer onakvo ponašanje ne priliči ni jednom našem fudbaleru", dodao je on.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sportski direktor Samir Muratović je poručio kako Tuzla City želi da se takmiči na terenu.

"Napravili smo dobar tim, odradili smo super stvari i želimo da se nadmećemo na terenu, a ne nekim drugim stvarima da se bavimo", kratko je rekao Muratović.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

south
zna se ko ima naj jaci lobi u savezu prvi pitari pa zrinjski pa borac al pitari prednjace i odmah prvo kolo pokazali da su im sudije naklonjene i ove god uz pomoc kera begica neka al nece jos dugo
26 46
Ende
Malo se spustila lopta kad ste skontali da pjenite bez ikakvih argumenata. Što se samog sudjenja tiče, o faulu u napadu Rahmanovica kod drugog gola se moze diskutovati , kao što je i neosporno da je tuzla napravila očigledan penal igranjem rukom u šesnestercu prije svega ovoga. Sve ostalo kao suza čisto, crveni čist ko suza. Primili ste šesticu ... umjesto da se poklopite ušima, imate obraza nekoga prozivati ... Smognite snage pa se izvinite za laži o rasizmu koje ste plasirali !!!
32 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi