FK Željezničar se prošetao kroz Ugljevik: Zvijezda 09 nemoćna protiv Plavih

Uvjerljiv trijumf tima s Grbavice

FK Željezničar se prošetao kroz Ugljevik: Zvijezda 09 nemoćna protiv Plavih

M. Šljivak, foto: A. Balić

Željezničar je u 21. kolu Premijer lige BiH kao gost u Ugljeviku savladao Zvijezdu 09 rezultatom 0:3.

Željezničar je kontrolisao igru od samog početka. Ipak, nisu Plavi uspjeli da stvore pravu šansu sve do 19. minute kada su postigli vodeći gol. Lijepa je to akcija bila, Bojo je ubacio, a Janković nespretno šalje loptu u vlastitu mrežu rezultatom 0:1.

Samo dva minuta kasnije velika šansa za Željezničar. Ramović je kreirao sve, uposlio je Lendrića, a ovaj šutira preko gola iz odlične pozicije.

Veliku šansu u 31. minuti imali su gosti. Sjajno je sa 25 metara šutirao Sadiković, no njegov udarac zaustavlja stativa. Već u narednoj akciji Štilić ubacuje iz kornera, Ramović pokušava glavom, Vujanac brani.

Imali su i domaći dobar pokušaj preko Nigerijca Uzoenyija, Kjosevski je to lagano uhvatio, da bi u 39. minuti Plavi stigli do drugog gola. Štilić je izbacio Stevanovića, ovaj vratio do Sinana Ramovića koji pogađa za rezultat prvog dijela od 0:2.

Zvijezda se potpuno otvorila u nastavku i to je ostavljalo dosta prostora za goste koji su to jako dobro koristili. U 58. minuti Željeznčar stiže i do trećeg gola nakon lijepe akcije Štilića i udarca Sadikovića, Lendrića pogađa lopta i odlazi u mrežu za 0:3.

Pet minuta kasnije velika šansa za domaće. Kosorić je izbacio loptu s gol-linije, a Plavi su s druge strane imalo još nekoliko poluprilika koje nisu uspjeli da pretvore u pogodak.

Do kraja smo vidjeli još nekoliko pokušaja na obje strane. Međutim, promjene rezultata nije bilo i ostalo je 0:3 za sarajevski tim.


Premijer liga BiH, 21. kolo:

Zvijezda 09 - Željezničar 0:3 (Janković 19'ag, Ramović 39', Lendrić 58')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Zvijezda 09: Vujanac, Mandić, Rakić, Haljeta, Tojčić, Šujić, Uzoenyi, Janković, Popara, Vojinović, Ahmetović.

FK Željezničar: Kjosevski, Stevanović, Kosorić, Ramović, Štilić, Sadiković, Veselinović, Bojo, Lendrić, Ikić, Šehić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

anes1921
Bravo Željo, ali nije vam ovo mjerilo, Zvijezda loša. Ako ne budete ozbiljni u svakoj sljedećoj, ništa...
6 0
Samo_Realan
Bravo plavi
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije