"Ne mogu opisati koliko je bilo teško, ali Luka mi je rekao: 'Mama, moramo probati!'"

"Ne mogu opisati koliko je bilo teško, ali Luka mi je rekao: 'Mama, moramo probati!'"

E. Škorić

Majka Dallasovog košarkaša Luke Dončića, Mirjam Poterbin, dala je jedan intervju američkoj televiziji.

Mladi Slovenac je jako popularan u Sjedinjenim Američkim Državama, do te mjere da novinare zanima apsolutno sve o njemu, pa su čak i neke informacije otkrivali u razgovoru s njegovom majkom.

Mirjam je otkrila da je imala jedan zanimljiv uslov za Luku kako bi dobio slobodno vrijeme za košarku.

"Govorila sam mu da može na trening samo ako očisti svoju sobu. I on ju je doista čistio i spremao. Znala sam da će uraditi sve samo da ode na trening", kazala je Lukina majka.

Ona je ispričala da je najteže bilo onda kada je Luka kao 13-godišnjak iz Slovenije otišao u Španiju.

"Bilo je to neobično, ludo i teško vrijeme. Ne mogu objasniti koliko mi je bilo teško. Plakala sam. Bila sam tamo svaki vikend. Prije nego je otišao u Španiju govorila sam mu da još ima vremena, ali mi je on rekao: 'Mama, moramo probti!'".

Ona je u intervjuu također kazala kako bi njen sin dugo vremena mogao ostati u Dallasu.

"Prilično sam sigurna da će Luka dugo ostati u Dallasu. On je od onih koji se vežu za jednu ekipu i neće otići dok god imaju prostor za napredak".

Majka je također otkrila da Luka može kuhati samo špagete, da je veliki ljubitelj pasa i da je njegova omiljena serija na televiziji "Prijatelji". I da ... 87-godišnja prabaka druži se s prijateljima i gleda njegove utakmice

"Žene od 80+ godina se druže i gledaju Lukine utakmice", dodala je.

Top Komentari

Emir
Hajde botox i nekako ali brate kad nosinu upropaste je ofirluk par excellence.
6 1
VELEZ
Fuj allahu dragi koji monstrum
5 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi