Krunić: Ništa nismo dobili od utakmica u kojima smo puno očekivali

Trener Borca

Krunić: Ništa nismo dobili od utakmica u kojima smo puno očekivali

E. Škorić

Branislav Krunić, trener Borca, komentarisao je ispadanje od Željezničara u četvrtfinalu Kupa BiH.

"Obje ekipe su ušle oprezno, to se vidjelo i po sastavu igrača. Imali smo više od igre, kontrolisali smo stvari, bili prividno opasniji... Ali u drugom poluvremenu smo krenuli još kvalitetnije, a u trenutku kada smo kontrolisali igru desio se kontranapad i neopreznost u odbrani. Pokušali smo izmjenama da malo razbudimo stvari, a onda je došao i taj drugi gol. Igrači su bili svjesni da se teško vraća nakon 0:2. Taj neki detalj je i odlučio. U principu, čestitam im na pobjedi i želim im sreće u nastavku takmičenja".

U dvije utakmice kod kuće niste uspjeli da sačuvate gol, da li vas to brine?

"To definitivno stoji. Evidentno je da nismo ništa dobili od utakmica u kojima smo puno očekivali. Ja kao trener moram da izanaliziram i da u što kraćem roku spremim utakmicu u Mostaru. Ova utakmica sa Željezničarom je bila bitna, ali ostaje nam malo vremena da se oporavimo i da se pripremimo za naredni meč. Moramo se dobro pripremiti".

Nije bilo "pravog" napadača danas?

"Nismo igrali s napadačem. Vranješ je danas igrao napadača. Pokušali smo da dobijemo posjed lopte, bliže protivničkom šesnaestercu. To je bio neki plan da dobijemo zgusnutpost u sredini terena jer smo znali da je Željo u sredini najjači. Upravo je Željo iz kontranapada najopasniji i danas su tako i postigli taj gol za 1:0".

Jesu li krila bila daleko od gola?

"Ne bih se složio da smo bili odsječeni u vrhu. Bilo je tih nekih situacija".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Gostovanje u Mostaru, igrače treba i psihološki podići?

"Svjesni smo toga. U fudbalu se dešavaju te stvari. Nije to ništa nesvakidašnje. Mislim da su ovi porazi teško utjecali na njih, ali ostaje nam kompletno prvenstvo".

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

magistar
Čestitke Želji, odlučila je greška Janičića, na stranu sve ali Borac je nespremno ušao u nastavak prvenstva. Daleko je to od igre jesenas, sad je to nivo Mladosti ili ovog Goška
9 1
kolezeljovac
Zato sto ste precijenjeni. I da, u ove 3 utakmice bez penala pobjediti ne znate, jos je Siroki pokraden u finisu meca na Pecari!
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti