Benjamin Tatar je ponovo junak FK Sarajevo: Hrabra Mladost slomljena u finišu!

Bordo tim slavio

Benjamin Tatar je ponovo junak FK Sarajevo: Hrabra Mladost slomljena u finišu!

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Sarajevo je u 22. kolu Premijer lige BiH ugostilo Mladost Doboj Kakanj, a na kraju je aktuelni šampion uz dosta muke savladao goste rezultatom 2:1.

Sarajevo je očekivano bilo konkretnije u uvodnim minutama utakmice, ali na prvu šansu se čekalo 18 minuta. Amar Rahmanović se prošetao kroz odbranu gostiju, ali ga je na kraju zaustavio golman Velić.

Gosti bili opasni iz kontri. Fanimo je jednu uspio upropastiti zbog sebičnosti, da bi zatim u 27. minuti Jukić isprobao udarac, no Velić odlično brani.

U 29. minuti velika šansa za prvaka BiH. Odlično je s desne strane ubacio Dušan Hodžić, a Mersudin Ahmetović s pet metara loptu šalje pored gola.

Rasplamsala se potom igra na Koševu i u finišu prvog dijela smo vidjeli dosta toga. Rahmanović prvo ne uspijeva da primi loptu na pravi način u gol-šansi, da bi zatim Rijad Sadiku umalo šokirao svoj nekadašnji tim. Mladi štoper je u 41. minuti iz čiste pozicije slabo šutira.

A onda dva gola u dvije minute. Sarajevo je povelo u 42. minuti preko Hrvoja Milličevića. Nakon lijepe akcije Rahmanović glavom spušta loptu, a defanzivac Bordo tima pogađa za 1:0.

Međutim, radost domaćih je trajala kratko. Već u narednom napadu Anes Vazda sjajno pogađa s 25 metara i postavlja rezultat prvog poluvremena od 1:1.

Bordo tim je u nastavku očekivano krenuo ofanzivno. Ipak, nisu odmah domaći jurnuli u napad već su čekali kreiranje prave šanse. Tatar i Oremuš su zagrijavali Velića na otvarnaju, da bi Mladost u 57. minuti preko Fanima pokušala iznenaditi Kovačevića. Šutirao je Englez dobro iz slobodnjaka, ali golman Sarajeva je uz dosta muke odbranio.

Izgledala je igra Sarajeva u nastavku i poprilično bezidejno. Vinko Marinović je pokušao određenim izmjenama napraviti nešto više, ali Mladost je stajala zaista dobro u defanzivnom redu.

U 75. minuti velika šansa za Sarajevo. Rahmanović je probio odrbanu, lopta dolazi do Ahmetovića, ali njegov udarac završava tik pored gola gostiju iz Doboj Kaknja. Zatim je Velić skinuo i udarac Miličevića u 82. minuti na zaista sjajan način.

Ipak, u 86. minuti Sarajevo je stiglo do pobjede. Fantastična akcija je to bila, Rahmanović je uposlio Benjamina Tatara, a ovaj pogađa za 2:1.

Ostalo je do kraja 2:1 za Bordo tim koji je tako nastavio sa serijom pobjeda i čvrsto drži prvo mjesto na tabeli.

Premijer liga BiH, 22. kolo:

Sarajevo - Mladost 2:1 (Miličević 42', Tatar 86' / Vazda 43')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sarajevo: Kovačević, Hodžić, Gavrić, Ahmetović, Miličević, Salčin, Jukić, Dupovac, Rahmanović, Tatar, Oremuš.

FK Mladost: Velić, Nikolić, Sadiku, Duraković, Fanimo, Vazda, Atajić, Hiroš, Hadžić, Mirkov, Nikolić.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fareus1921
Šteta!Mladost hrabrije odigrala od pola lige na Koševu!Sa ovakvom igrom 100% ostaju!
21 4
kn0x
Štrumfovii šutitee, opet minus na grbavici nelih 6,mozda opet bude 20 do kraja..
19 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi