Majstorija Semira Štilića ponovo digla Grbavicu na noge: FK Željezničar pobijedio FK Tuzla City!

Tri boda za Plave

Majstorija Semira Štilića ponovo digla Grbavicu na noge: FK Željezničar pobijedio FK Tuzla City!

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Željezničar je u 22. kolu Premijer lige na stadionu Grbavica savladao FK Tuzla City s 1:0.

Željezničar je bio mnogo bolji tim u prvom poluvremenu. Tim Amara Osima je konstantno napadao, ali nije bilo prave završnice.

Dva puta je golu gostiju prijetio Mladen Veselinović, oba puta je pogađao vanjski dio mreže, a dobar pokušaj je zatim imao i Mehmed Alispahić, no lopta je uz pomoć bloka otišla tik pored gola.

Nije Tuzla napravila ništa u prvom poluvremenu ovog duela. Bili su u podređenom položaju, domaći su još jednom prijetili u 37. minuti kada udarac Sadikovića iz slobodnjaka ide pored gola.

Nakon svega viđenog u prvom poluvremenu gosti itekako mogu biti zadovoljni što su imali nulu nakon prvih 45 minuta igre.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme gosti ostaju s igračem manje. Ivan Kostić je dobio drugi žuti karton i morao je ranije pod tuš.

Slobodnjak kojeg je Kostić skrivio donio je i gol. Majstorski je za 1:0 pogodio Semir Štilić za prednost domaćeg tima od 1:0.

Osam minuta kasnije tri velike šanse za Željezničar. Fejzić je spašavao nakon pokušaja Veselinovića, zatim je jedan igrač Tuzle zaustavio na liniji šut, a zatim ponovo Fejzić zaustavlja još jedan udarac domaćeg tima.

Kontrolisao je Željezničar utakmicu u potpunosti. Nisu gosti iz Tuzle mogli napraviti previše, a s druge strane Fejzić ih je spašavao. U 79. minuti je ponovo zaustavio Veselinovića i to na sjajan način.

Fejzić je potom napustio meč zbog povrede, Lendrić je zatim imao i priliku da riješi meč, no spetljao se, da bi u 87. minuti gosti tražili penal nakon duela Stevanovića i Crnkića ali se sudija nije oglasilo. Ostalo je do kraja 1:0 za Plave koji su stigli do vrijedna tri boda.

Premijer liga BiH, 22. kolo:

Željezničar - Tuzla City 1:0 (Štilić 50')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar: Kjosevski, Stevanović, Pavić, Kosorić, Ramović, Štilić, Alispahić, Sadiković, Veselinović, Lendrić, Ikić.

FK Tuzla City: Fejzić, Kostić, Arežina, Šarčević, Kulović, Hadžanović, Hasanović, Nukić, Leković, Ubiparip, Morris.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

herr88
Ni nastimanu titulu osvojiti necete ! FKS1946❤
11 26
zmijugaloma20
Hahahahah ni rijeci o sudijskoj pljacki... pa kako bas vise nije stid... sa koseva skandalozni naslovi ako se korner ne dosudi
8 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi