Kinezi tvrde kako su Amerikanci donijeli koronavirus u Wuhan na svjetskim vojnim igrama!

Teorija zavjere ili?

Kinezi tvrde kako su Amerikanci donijeli koronavirus u Wuhan na svjetskim vojnim igrama!

Edmir Škorić

Glasnogovornik kineskog ministara vanjskih poslova tvrdi da je američka vojska donijela sa sobom koronavirus u Kinu.

Lijian Zhao, kineski ministar vanjskih poslova, smatra da je vojna delegacija SAD-a u oktobru prošle godine u Wuhan na Svjetske vojne igre doputovala sa zarazom koronavirusa.

Nekoliko sedmica kasnije upravo će u Wuhanu početi da se širi pandemija opasnog virusa, koja je sada uglavnom najzastupljenija u nekim evropskim zemljama.

U Wuhan je tada stiglo oko 300 američkih sportista koji su nastupali na Vojnim igrama koje traju svake četiri godine. Na tom takmičenju ukupno je bilo 9.603 vojnika, a neki američki vojnici navodno su hospitalizirani zbog "rijetke upale pluća".

Prema kineskim i ruskim novinarima, bio je to svjestan potez Sjedinjenih Američkih Država, koji su još ranije testirali virus i potom ga svjesno prenijeli u Wuhan.

Bivši malezijski premijer Matthias Chang izrazio je slične sumnje u januaru ove godine, ističući da su vojne igre bile događaj koji je započeo biološki rat Amerikanaca i Kineza.

Svjetska zdravstvena organizacija je izjavila da je Covid-19 pandemija prvi put pojavljena 31. decembra 2019. godine i u toku je potraga za njenim porijeklom.

Top Komentari

Chupy
Jest brate lahko moguce, aliiii..... Kad sam vidio onu pijacu u Wuhanu, sismisi, pacovi, psi, macke, zmije, zive ih brenerom spale, kukama zive nabodu na one siljke itd itd Poslije jedu, grickaju, a muha kao roj pcela. Dva dana nisam mogao jesti. A vrlodobro znamo sta je pacov, sismis itd Oni to jedu kao mi sirnicu. Ondje covjek samo da prodje, da udahne onaj zrak ima da dobije neku bolest.
13 1
husaO
Nista dobro nece sa zapada
10 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi