Boksersko čudo: Djevojčica (12) se bori s povezom preko očiju, dječaci ne smiju s njom u ring

Kira Makogonenko je internet senzacija

Boksersko čudo: Djevojčica (12) se bori s povezom preko očiju, dječaci ne smiju s njom u ring

Edmir Škorić

Kira Makogonenko ima samo 12 godina, a oči bokserskog svijeta uprte su u nju zbog nevjerovatnih dostignuća.

Kira je djevojčica s nadimkom "Pink Panter" koja ostvarila rekordan učinak od 38 pobjeda iz 38 mečeva, a pobjeđivala je čak i dječake svoje dobi. Mlada bokserka pokazala je impresivne bokserske sposobnosti, izvodivši piruete u zraku uz nevjerovatne udarce s obje ruke.

"Glasine se šire širom Ukrajine, kao i cijelim gradom, što otežava pronalazak protivnika. Dječak ne želi izgubiti od djevojčice. Također, trener, znajući da će dječak biti poražen, ne bi želio da njegov borac bude u ringu s njom", rekao je njen otac Artem Makogonenko za stranicu Barcroft 2019. godine.

Prije nekoliko godina već je bila internet senzacija pokazavši nekoliko videa njenih treninga sa povezom na očima. Na Instagramu je već slavna osoba, a okretnost i moć njena su glavna oružja.

Top Komentari

Penderinos
Jadna ušta joj prođe mladost...
1 2
AjdinVL
Evnika Saadvakass
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi