Dobro došao Zmaju: Mijajlović ponovo u Bosni i Hercegovini

Nakon skoro pet godina se vratio u Sarajevo

Dobro došao Zmaju: Mijajlović ponovo u Bosni i Hercegovini

E. Čaušević

Marjan Mijajlović je vjerovatno jedan od najdražih sportskih komentatora za navijače Bosne i Hercegovine, a nakon skoro pet godina konačno se vratio u Sarajevo.

Mijajlović se na našoj medijskog sceni pojavio prije nešto više od deset godina kada je komentarisao utakmice reprezentacije Bosne i Hercegovine, a nakon meča Belgija - BiH (2:4) postao je najomiljeniji komentator u našoj zemlji.

Njegov karakterističan način komentarisanja brzo se uvukao pod kožu Bosanaca i Hercegovaca tako da je Mijajlovic veoma brzo postao i mnogo više od komentatora. Našu reprezentaciju pratio je s mnogo žara, a upravo je on i reprezentaciji dao nadimak Zmajevi. No, to nije sve, odnosno Edina Džeku danas zapravo svi zovemo Dijamantom kako ga je prozvao ovaj legendarni komentator, a Vedad Ibišević je zahvaljujući Mihajloviću poznat i kao Plavooki bombarder i Vedator. 

Međutim, o Marjanu smo proteklih godina dosta malo mogli čuti nakon što je odlučio da napusti Sarajevo. Pričalo se da boravi u Švicarskoj, a čak i da je prešao na Islam, te da je odlučio da se zove Mustafa.

Nakon skoro pet godina on se odlučio vratiti u Sarajevo, te je večeras gostovao na FACE-u gdje je imao posljednji novinarski angažman do sada. No, večeras je najavio da se vraća na scenu i to jači nego ikad.

Sigurno je da će to obradovati bh. navijače ali i sve ljubitelje sporta koji su uživali u njegovim prenosima, a upravo je on komentarisao neke od najvažnijih utakmica naše fudbalske reprezentacije. Mijajlovića je sjajno vidjeti ponovo na TV ekranima, te se nadamo da će se tu zadržati što duže.

"Vraćam se jači nego ikad. Sebe smatram jednim od najboljih komentatora na ovim prostora i nema razloga da to ne kažem ovako javno", večeras je, između ostalog, prepun samopouzdanja Mijajlović rekao za FACE TV.

Top Komentari

DR..AJIZAG
Interesantan bio prve 3 UTAKMICE dok su Salihovic i Ibisevic DERALI u Hoffenhaimu..KASNIJE smarao CIJA TETKA je ISLA VOZOM na EKSKURZIJU..
9 48
DR..AJIZAG
Tijesno bi bilo u DUELU MUSTAFA-BAHO, za TITULU "SMOR GODINE"..
0 26

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi