Raspucana družina Amara Osima pregazila Igman na Grbavici

Željezničar slavio sa 6:0

Raspucana družina Amara Osima pregazila Igman na Grbavici

Ekipa Željezničara pregazila je danas na Grbavici Igman iz Konjica u prijateljskom meču sa 6:0. 

Plavi nisu baš najbolje otvorili meč i u prvih pola sata se nije osjetila tolika razlika u kvaliteti. Lendrić je prijetio golu gostiju, dok je i domaćin morao da se pazi jer je u dva navrata u šansi bio Mujagić.

Na prvi gol čekalo se čak 35 minuta, a onda je mrežu gosta načeo Ivan Lendrić. On je pogodio iz voleja nakon što mu je lijepo loptu spustio Subašić.

Dvije minute prije kraja prvog dijela Lendrić je opet pogodio. Sjajno se snašao nakon nekoliko odbrana golmana gostiju i postavio konačan rezultat prvog poluvremena.

Na samom početku drugog dijela domaći su ubacili u petu brzinu. Juričić je nakon sjajne akcije pogodio u 48. minuti, da bi samo četiri minute kasnije precizan bio i Hajdarević.

Tu se Plavi nisu zaustavili pa su u 57. i 62. minuti postigli još dva gola i to preko Juričića i Lendrića. Bilo je to 6:0.

Treba reći i to da su gosti zaista zaslužili doći barem do gola na ovom meču. Veoma dobru priliku za njih imao je Benjamin Šehić u 75. minuti ali njegov udarac vrhunski brani golman domaćih.

Do kraja meča Željo je prijetio prije svega preko Ermina Zeca koji je šansu za igru dobio u drugom dijelu, ali rezultat se više nije mijenjao.

Tim s Grbavice odigrat će još jednu provjeru pred start prvenstva i to za vikend protiv Tuzla Cityja.

Prijateljska utakmica:

Željezničar - Igman Konjic 6:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar: Muftić, Blažević, Miličević, Miletić, Ikić, Jamak, Alispahić, Stanić, Subašić, Lendrić, Juričić.

FK Igman Konjic: Jamaković, Savinović, Lukomirak, Alispahić, Tukić, Rodrigo, Osmanović, Mehić, Kasić, Mujagić, Šehić.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BlueBoys
Svaka Vam takva bila. :)
11 5
copinjo
Izgleda Brko kreće sa dva klasična napadača. Prvih 25 minuta katastrofalno, 45-60 odličan period, ostalo solidno. Protiv Tuzle City u subotu ozbiljnih 90 minuta da vidimo koliko možemo.Subašić opet odličan, Hajdarević takođe. Brkica će to još posložiti.
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi