U Mostaru bez pobjednika: FK Velež - FK Tuzla City 1:1

Oba tima osvojila po bod

U Mostaru bez pobjednika: FK Velež - FK Tuzla City 1:1

Midhat Šljivak, foto: V. Bernadić

Velež i Tuzla City remizirali su (1:1) u susretu 6. klola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Tim Feđe Dudića je otvoreno ušao u meč, a već u četvrtoj minuti imaju i prvu šansu. Muminović zaustavlja udarac Vehabovića.

Ipak, u osmoj minuti Muminović nije mogao spriječiti domaće da povedu. Slaviša Radović odlično ubacuje sa lijeve strane, a Obren Cvijanović zabija glavom za 1:0.

Nastavio je domaći tim sa napadima i nakon gola. Muminović u 15. minuti zaustavlja Mulića, da bi u narednom napadu Zeljković promašio iz dobre pozicije.

Gosti su potom preko Ubiparipa imali pokušaj, Bobić je siguran, da bi u 28. minuti Cvijanović imao još jednu sjajnu šansu, ali udarac Cvijanovića odlazi pored gola.

Posljednja šansa u prvom poluvremenu viđena je u 37. minuti. Ubiparip je bio najviši nakon kornera, ali šutira par centimetara pored stative i na odmor se otišlo vodstvom Rođenih od 1:0.

U nastavak Tuzla City ulazi znatno ofanzivnije. Barišić u 54. minuti pogađa stativu nakon ubacivanja iz kornera, da bi u narednom napadu došli i do gola. Nukić je uposlio Džafića, a ovaj zabija za 1:1.

Velež je nakon primljenog gola krenuo nešto ofanzivnije prema golu Tuzlaka. Tek u 70. minuti meča imaju i prvu ozbiljnu šansu, a Vehabović ne pogađa iz izgledne pozicije.

Do kraja međutim nije bilo prevelikih uzbuđenja. Ostalo je 1:1 i oba tima su osvojila po jedan bod.

Premijer liga BiH, 6. kolo:

Velež - Tuzla City 1:1 (Cvijanović 8' / Džafić 54')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež: Bobić, Radović, Zeljković, Ćosić, Cvijanović, Brandao, Osmić, Vehabović, Chesmedjiev, Radovac, Mulić. 

Tuzla City: Muminović, Barišić, Kojić, Rugašević, Džafić, Nikolić, Nukić, Ubiparip, Rustemović, Đerić, Maksimović.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

RamboIzzMostara
Ako niste u stanju pobjediti seljačine iz Siminog Hana, i to kući onda stvarno ne zaslužujemo da budemo na vrhu tabele. Ako nećete srcem igrati za Velež, zamolio bih vas da napustite klub, i da nadjete neku drugu ekipu . Ako išta donesite pobjedu navijačima koji kupuju karte, koji vam pružaju podršku...razočarali ste me, ovakvog Veleža ne želim gledati...ne igrate srcem
5 31
RamboIzzMostara
JHEBENA MRTVA SLOBODA VODI ŠIROKI KUĆI 2-0, A MI NISMO U STANJU GRAĐANE IZ SIMINOG HANA POBJEDITI 2-1 U MOSTARU...MA HAJTE MOLIM VAS
5 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi