Pogubljen iranski hrvač osuđen na smrtnu kaznu

Iranske vlasti ga smaknule

Pogubljen iranski hrvač osuđen na smrtnu kaznu

Edmir Škorić

Iranski prvak u hrvanju Navid Akfari (27) pogubljen je jer je prethodno osuđen na smrt zbog toga što je nožem izbo zaštitara na antivladinim protestima 2018. godine.

Zbog smrti zaštitara hrvač je osuđen na dvije smrtne kazne, a pogubljen je jutros nakon što je "zakonska procedura provedena do kraja na inzistiranje roditelja i porodice žrtve".

Postojala je sumnja kako je Akfari bio mučen kako bi dao lažno priznanje, a njegova porodica je tvrdila da on nije kriv za zločin za koji se tereti.

Osim nejga, iranske vlasti osudile su njegovu braću Habiba i Vahida na višegodišnje zatvorske kazne.

U pomoć hrvaču pritekao je prvi čovjek UFC-a Dana White, koji je pozvao Donalda Trumpa u pomoć, ali 27-godišnjak je na kraju ipak pogubljen i to su objavile mnogi iranski, ali i svjetski mediji u subotu ujutro.

Top Komentari

adnanhuskic
Zivot za zivot... A ne pobijes 30 osoba i dobijes 20 godina robije... Ili koji milion dolara kaucije platis
4 0
Klackalica
Al osuđen čovjek na dvije smrtne kazne. Valjda ako doživi reinkarnaciju, čim ga skontaju opet će ga ubit..
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije