Vatreno na presici, Jagodić uzvratio Dudiću: Je li to Borac ne smije biti prvi? E pa bit će šampion!

Nakon meča Borac - Velež

Vatreno na presici, Jagodić uzvratio Dudiću: Je li to Borac ne smije biti prvi? E pa bit će šampion!

E. Škorić

FK Borac je danas u duelu 10. kola Premijer lige BiH savladao FK Velež s 2:0.

Pobjedu Borca zasjenile su izjave trenera Vlade Jagodića i Feđe Dudića. Gostujući trener, kao i kompletan tim Mostaraca, bio je jako razočaran nakon meča zbog toga što su smatrali da su oštećeni sudijskim odlukama, a na press konferenciji je također bilo zanimljivo. 

"Drago mi je što je pjesma u svlačionici jer smo ispunili cilj, a to je da nastavimo seriju pobjeda i da na vrhu, gdje nam je i mjesto, dočekamo reprezentativnu pauzu", rekao je trener Banjalučana Vlado Jagodić, pa je nastavio:

"Uvijek trener razmišlja kako treba da se obrati, sjećam se naše pres konferencije u Mostaru, gdje smo izgubili u 90 i nekom minutu, kada sam čestitao na pobjedi mladom kolegi, koji je 21 godinu mlađi od mene. Ako ništa drugo, mislim da treba da iz poštovanja prema istoriji ovog kluba i Trofejnoj sali treba da čestita na pobjedi".

"To mi je žao jer ovdje sjedi osoba koja se bavi svime osim sa onim što treba a to je uigravanje ekipe i priprema taktike. Mnogo sam telefonskih poziva dobio od ljudi iz Banjaluke, gdje su pokušane neke nefudbalske stvari. Ja to ne mogu prihvatiti i moram reći gospodinu s moje desne strane: 'Žao mi je što sam učestvovao u Centru za edukaciju gdje sam bio predavač za licencu i znam šta je kodeks trenerski'. Ovo je problem bh. fudbala. Mi se ne poštujemo. Ako me kolega naziva svakakvim imenima u pripremi utakmice, onda je jasno da se ne bavi onim što treba, a to je njegov tim. Žao mi je Veleža, to je dobra ekipa, ali realno je da mora da razmisli po pitanju struke ako želi u vrh. To je teško reći, ali moram, jer ovoj osobi sa desne strane mogu biti otac i uvijek sam svakome ko me pobijedio u karijeri i ovdje u Banjaluci, pružio ruku i čestitao. Zato me boli. Borac izgleda ne smije biti prvi, ne smije biti u vrhu. Borac je uvijek u problemu ako je u vrhu. E, pa Borac je prvi, Borac će biti prvi i Borac će biti šampion. To vam jasno kažem.A drugi klubovi, mi želimo da imamo sa svima korektne odnose, a bićemo korektni onoliko koliko su oni prema nama", u dahu je istakao Jagodić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trener Borca prisjetio se da je i pred meč sa Širokim Brijegom bilo raznih priča zbog sudija.

"Slična situacija je bila i pred naš meč u Širokom Brijegu, čini mi se da je sudio Luka Bilbija. Digla se hajka i kad smo izgubili 3:0, svi su se ućutali. Takve priče su pokušaj destabilizacije kluba. Tačno je da nam je u pobjedi pomoglo isključenje (Brandao), ali fudbal nije sport u kojem je dozvoljeno korištenje lakta. To je bio za kaznu i žuti karton i o tome je morao Brandao da razmišlja jer je ranije imao žuti karton. Drago mi je i zbog Kruza, koji je postigao drugi gol. Mislim da je ovo zaslužena pobjeda Borca i ko god drugačije kaže mislim da nije dorastao ovom nivou fudbala", zaključio je trener Borca.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Eduard
Bit ce moj ku*ac sampion .i.
94 6
user1582737595
Kad nisi ni jednu ekipu dobiju u gostima, bićeš ku*** šampion
73 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi