U ratu poginuo armenski nogometaš

Njegov bivši klub objavio

U ratu poginuo armenski nogometaš

Edmir Škorić

Samo dva sata pošto je objavljeno da je armenski prvak u dizanju tegova poginuo u vojnom sukobu Armenije i Azerbejdžana u regiji Nagorno-Karabah, stigla je još jedna tužna vijest.

Žestoke borbe traju već sedam dana u pokrajini oko koje se Armenija i Azerbejdžan odavno svađaju, a sukobi su sve žešće posljednjih dana.

Armenski nogometaš Liparit Dastoyan (22), koji je igrao za Alashkert u Armeniji, poginuo je tokom vojne dužnosti u gore navedenoj pokrajini.

Nakon proglašenja ratnog stanja i opće mobilizacije, on se prijavio da bude dio armenske vojske.

"Tužne vijesti s fronta. Naš bivši nogometaš Liparit Dashtoyan pridružio se armenskoj vojsci i život ostavio za domovinu. Počivaj u miru, junače", saopštio je Alashkert.

Ցավալի լուր առաջնագծից: «Ալաշկերտ-2»-ի նախկին ֆուտբոլիստ Լիպարիտ Դաշտոյանը արիաբար միացավ իրենց կյանքը Հայրենիքին...

Posted by FC Alashkert on Monday, October 5, 2020

Top Komentari

felix__27
Znate li da je naša Larisa Cerić osvojila srebro na evropskom kupu u Dubrovniku? ****la vas Armenija... Kad nas bude zanimalo čitat će mo na pirtalima namjenjenim za to! Hoćemo sportske vjesti!
30 0
svasta
Hrabro je poginuo!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi