FK Velež: Ili će pobijediti sport ili fudbalska mafija? Moramo izabrati stranu

Saopštenje iz Mostara

FK Velež: Ili će pobijediti sport ili fudbalska mafija? Moramo izabrati stranu

E. Škorić

FK Velež je izdao saopštenje nakon dešavanja u Banjaluci.

Velež je jučer poražen od Borca s 2:0, ali bilo je dosta prigovora na suđenje. Mostarci su sada izdali saopštenje za javnost.

Jučerašnja utakmica 10. kola m:tel Premijer lige BiH, između FK Borac i FK Velež predstavlja jasan pokazatelj u kojem pravcu će se ovo fudbalsko prvenstvo odvijati.

Ono što je zadesilo FK Velež može očekivati svaki klub koji bude igrao svoje utakmice protiv Borca. Sudija utakmice, Miloš Gigović, je vidio ono što niko od širokog televizijskog gledateljstva meča u Banja Luci nije vidio (poput prekršaja zbog kojeg je naš igrač Brandao dobio crveni karton), a nije vidio ili nije želio da vidi ono čemu je cjelokupna fudbalska javnost u Bosni i Hercegovini imala priliku da svjedoči – brutalnim startovima fudbalera Borca na naše igrače. Ova očita sudijska krađa urušava ugled bh. fudbala i primorava nas da se zapitamo kuda i čemu sve ovo vodi i ko ima koristi od ovog stanja?

Sudija Miloš Gigović je direktno utjecao na tok utakmice i presudno doprinio krajnjem rezultatu i porazu Veleža. Šta mi, ali i drugi klubovi u Bosni i Hercegovini koji ne pristaju na bilo koje mahinacije, možemo da očekujemo poslije onakvog suđenja i svesrdne pomoći koja je pružena FK Borac i kojem su bodovi upisani prije početka meča.
U prošlom kolu smo drastično oštećeni protiv FK Radnik kada je u četvrtoj minuti poništen čist pogodak Brandau, a Radnik je došao u vodstvo iz sumnjive situacije.

Na utakmici FK Velež – FK Tuzla City sudija Kaljanac u 51. minuti svira nepostojeći ofsajd. U 75. minuti isti sudija nije svirao čisti jedanesterac nad Brandaom. Sve naše tvrdnje se mogu provjeriti u snimcima pobrojanih utakmica.
Nismo se ranije oglašavali po pitanju očitih sudijskih grešaka protiv nas jer smo vjerovali da su plod slučajnosti i da će sudijska organizacija adekvatno kazniti sudije. Nakon jučerašnje utakmice jasno je vidljivo da nema slučajnosti, već da se radi o ozbiljnom planu rušenja FK Velež.

Pitamo se da li Nogometni/Fudbalski savez BiH i sudijska organizacija, odobravajući ovakav odnos sudija prema Veležu, šalju poruku fudbalskim klubovima u m:tel Premijer ligi BiH da bez nelegalne saradnje sa sudijama ste unaprijed osuđeni na propast i da vam je zabranjeno da se ravnopravno takmičite? Pitamo čelnike Fudbalskog saveza, Izvršni odbor, Dinu Begića, predsjednika sudijske organizacije BiH Ibrahima Hasanbegovića i tražimo jasan odgovor – Da li su svi klubovi u m:tel Premijer ligi BiH ravnopravni učesnici u takmičenju ili ima, kako vidimo, povlaštenih?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Velež zahtijeva da se sudija Gigović, ali i njegovi nalogodavci najstrožije sankcionišu i time uputi jasna poruka ostalim sudijama da sude po pravilima profesije, a ne po unaprijed datim instrukcijama. Pozivamo sve klubove m:tel Premijer lige BiH da zajedno stanemo u zaštitu bh. fudbala i svih klubova u ligi. U utakmici između fudbala i fudbalskih mešatara nije moguć neriješen rezultat, ili će pobijediti sport koji će okupljati neku novu djecu, ili će pobijediti fudbalska mafija. U ovoj utakmici moramo izabrati stranu.

FK Velež daje punu podršku šefu stručnog štaba Feđi Dudiću i igračima na njihovom dostojanstvenom držanju na utakmici i nakon nje u nesportskim i nenormalnim uslovima. Hajka na trenera Dudića traje još od 08.03.2020.godine kada je poslije utakmice sa Borcem ukazao na neprimjereno ponašanje na utakmici Borac – Sarajevo, i rekao da na fudbalskim terenima nema mjesta politici i nacionalizmu. Svi koji atakuju na gospodina Dudića, naše igrače i naše uposlene mogu biti sigurni da ćemo braniti njihovu čast i dostojanstvo.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bLUES
HAHAHAHA !!! Mahalsko seljački klub sa periferije Mostara i lego kockica stadionom u industrijskoj zoni kraj autopijace se non stop žali na nešto, ako to nisu izjave seljačkog Murinja Feđe Mudića onda jesu izjave o sudijama i žalopojke, da nije bilo utakmice na TV-u možda bi povjerovali u ovo što pišu, mentalitet prve lige federacije se duboko usadio u njih, džaba sve
16 68
Mostarac78
Bravo Velez! Nazovimo stvari pravim imenima!
22 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi