Podjele u Komitetu za suđenje: Nije potvrđena negativna ocjena za Miloša Gigovića

Podjele u Komitetu za suđenje: Nije potvrđena negativna ocjena za Miloša Gigovića · Ekskluzivno

A. Beganović

Završena je sjednica Komiteta za suđenje na kojoj nije potvrđena negativna ocjena za Miloša Gigovića, glavnog sudiju susreta Borac - Velež, saznaje SportSport.ba. 

Komitet za suđenje danas je analizirao suđenje na protekla dva kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a u centru njihove pažnje bilo je dijeljenje pravde Miloša Gigovića i njegovih pomoćnika na meču između Borca i Veleža.

SportSport.ba nezvanično saznaje da je Gigović od kontrolora suđenja sa tog susreta Adnana Alispahića dobio negativnu ocjenu, a zbog toga je danas i vršena analiza njegovog suđenja.

Tri člana Komiteta za suđenje i to Ibrahim Hasanbegović, Zoran Rebac i Muamer Bureković su nakon analize smatrali da se ocjena kontrola treba potvrditi, dok su tri člana i to Miro Hrkač, Dragan Banjac i Ognjen Valjić zauzeli stav da nema elemenata za potvrdu ocjene kontrola suđenja.

Tako da danas nije donesena odluka o eventualnom kažnjavanju Miloša Gigovića, a po svemu sudeći konačan sud daće Pravni odjel Fudbalskog saveza BiH s obzirom da je glasanja završilo "bez pobjednika" (3:3).

Također, nisu danas delegirane sudije za naredno kolo, iako je to bilo u planu, upravo iz razloga što nije donešena odluka po pitanju Miloša Gigovića.

Top Komentari

Rajvosa2019
Hehehe kakva neozbiljnost - Halo bolan pa nismo mi svi coravi i bu.da.le
46 2
rabodimis
Hahahhahahhabhaha... Nagradite ga !!! Dajte mu mjesto "pocasnog" sudije.. XD Koja je to banda, majku im...
24 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi