Teroristički napad u Beču izvršio je nadareni nogometaš kojem su predviđali dobru karijeru

Mladi Albanac s austrijskim državljanstvom

Teroristički napad u Beču izvršio je nadareni nogometaš kojem su predviđali dobru karijeru

E. Škorić

Kujtim Fejzulai, koji ima dvojno državljanstvo Austrije i Sjeverne Makedonije, navodno je izvršio jučerašnji napad u Beču.

Prema navodima ministra unutrašnjih poslova Karla Nehammera, napadač star 20 godina je objavio sliku na svom nalogu na "Instagramu" prije napada i pokazao oružje koje je potom koristio.

Fejzulai je 2019. godine uhapšen pri pokušaju da pređe iz Turske u Siriju kako bi se pridružio tzv. "Islamskoj državi" i zbog toga je osuđen na 22 mjeseca zatvorske kazne.

Prijevremeno je oslobođen u decembru 2019. godine, ali je jučer učestvovao u napadima u Beču ispred sinagoge.

Sada je otkriveno da je isti bio nadareni nogometaš. U junu 2015. godine je bio prijavljen za austrijski klub i pokazao je veliki potencijal, vjerovalo se da će napraviti uspješnu karijeru, ali se nije dugo zadržao u nogometnim vodama. Ubrzo je postao ekstremni islamista.

"Jedno od glavnih pitanja koje austrijsko društvo mora postaviti jest da je kao dječak kojem se predviđala uspješna nogometna karijera, nakon samo nekoliko godina toliko se radikalizirao da je ubio četvero ljudi, a ranio čak više od 20. To bi trebalo dobro istražiti i provjerite gdje je pogreška", napisao je austrijski novinar Florian Klenk.

Top Komentari

Mowzilla
Taman pomislis da ce neko od ovih migranata ovako nesto uraditi, ono se ispostavi da su balkanci ipak najvece ubice. Jedva sam sinoc zaspao, sve se izdesavalo 2-3 km od mene. Ovaj bolesnik i njemu slicnim nisu sehidi, a jos manje su muslimani/vjernici...
25 3
Sloboda
Ovakvi idioti ce aBd cijelu vječnost gorjeti u Džehenemu, gdje će najgore Allahove kazne iskušati...Amin
14 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi