Milica Dabović imala žestok rasistički ispad: Crnkinju ste doveli da igra za Srbiju?
Foto - Instagram / Milica Dabović

Nevjerovatno

Milica Dabović imala žestok rasistički ispad: Crnkinju ste doveli da igra za Srbiju?

A. Beganović

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije na dobrom putu je da se kvalifukuje na Evropsko prvenstvo.

Naime, u 3. kolu kvalifikacija Srbija je na gostovanju savladala Litvu (82:71) i sada sa tri pobjede iz isto toliko mečeva se nalazi na čelu tabele.

No, rezultat iz Litve nije glavna tema tamošnjih medija, odnosno "slavu" je košarkašicama ukrala nekadašnja reprezentativka Milica Dabović, koja je na neprimjeren način komentarisala to što je za Srbiju zaigrala Amerikanka Yvon Anderson.

"Alo pored toliko talenata u ovoj našoj Srbiji dovesti Amerikanku i to jos crnkinju i to jos na pleju pored žive Ane Dabović za mene je van svake pameti, Selektorko dokle ćes se još šprdati sa ljudima??? Možda sam ja luda, ali ne prihvatam!!", napisala je Milica na twitteru.

Međutim, njen komentar su osudili u Srbiji, a neki su ga čak nazvali i rasističkim.

Top Komentari

milanribar
Cuj i to jos crnkinju. 21. vijek, smece cetnicko...
5 3
Dobar,Los,Zao
Al'se namjestila...
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije