U Tuzla Cityju ogorčeni: Kreirali novu tabelu Premijer lige, spominje se i Grbićevo "reketiranje"

Tuzlanski klub izdao saopštenje

U Tuzla Cityju ogorčeni: Kreirali novu tabelu Premijer lige, spominje se i Grbićevo "reketiranje"

A. Čaušević

Tuzla City je izdao saopštenje nekoliko sati nakon poraza od Olimpika. Tuzlaci su na Otoci vodili dva puta, ali su na kraju poraženi s 3:2.

Tuzlanski premijerligaš je prozvao glavnog sudiju utakmice Zorana Grbića, te kreirao novu tabelu Premijer lige prema kojoj bi Tuzla City zauzimao petu, umjesto sedme pozicije koju inače zauzima. 

"Nakon još jedne lakrdije u režiji Zorana Grbića, primorani smo da se oglasimo i da pitamo, do kada će trajati njegovo besramno suđenje i do kada će se takvo dijeljenje nepravde tolerisati?

Sa nevjericom iz utakmice u utakmicu gledamo i svjedočimo sramnom suđenju Grbića, u zadnjih nekoliko mečeva na duelima Tuzla Cityja. Zato pitamo Komitet za takmičenje i Komitet za suđenje, do kada će tolerisati suđenje Grbića na štetu našeg kluba?

Pitamo se da li Grbiću smeta naš grb ili nešto drugo, pa da iz utakmice u utakmicu sudi na našu štetu što ima za posljedicu direktan uticaj na rezultat, kao što je to bilo danas na Otoci.

Također, ako Grbić nema mogućnosti da ide na dodatne sudijske edukacije, može se obratiti našem klubu jer mi podržavamo usavršavanje i sportskih klubova i pojedinaca u sportu. A sve u cilju kako ne bi napravio štetu drugim klubovima, jer Tuzla Cityju više neće biti u prilici da sudi, s obzirom da ćemo tražiti njegovo izuzeće.

I na kraju se pitamo je li suđenje na našu štetu počelo kada smo odbili Grbićevo “reketiranje”, da je on u stanju napraviti razliku na terenu za bilo koji tim za koji se odluči?

Ne možemo se oteti utisku da je očito prerano počela da se kreira tabela, jer da je Tuzla City danas na Otoci ima objektivno suđenje, stanje na tabeli bi izgledalo ovako:

1. Sarajevo

2. Željezničar

3. Zrinjski

4. Borac

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

5. Tuzla City

6. Široki…", navodi se u saopštenju.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Chwilla
Pogledao hajlajte i fakat ne vidim ništa sporno sto se tice penala. Jedino ako nije navlacio faulove, sijeko igru, dijelio žute beze. Al posto Tuzla ima duplo bolje igrače trebali su im dati 4 pa nek im onda svira dva penala.
21 3
BlueBoys
E moj Husicu gdje ti pare ulazes....
19 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi