Musemić: Niko me još nije kontaktirao

Spreman je za razgovor

Musemić: Niko me još nije kontaktirao

A. Beganović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine još uvijek je bez selektora, a kao jedan od kandidata za preuzimanje Zmajeva spominje se i legendarni Husref Musemić.

Nekada sjajni fudbaler, jedan od rijetkih trenera koji je uspio osvojiti dva puta Premijer ligu i dva Kupa naše zemlje, jedan je od trenera sa kojim će navodno Stručna komisija u sastavu Zvjezdan Misimović i Emir Spahić, obaviti razgovor.

Upravo iz tog razloga kontaktirali smo nekadašnjeg trenera Sarajeva, koji je za SportSport.ba istakao da ga još uvijek niko nije kontaktirao.

"Informacije koje imam zapravo su informacije koje i vi imate. Mene još niko nije kontaktirao, a ukoliko im je to u planu, onda očekujem do početka naredne sedmice da će ti razgovori biti obavljeni", istakao je Musemić i dodao:

"Vidite, pa gotovo da nema trenera na svijetu kojem ne bi bila čast voditi reprezentaciju. Bio bi to moj vrhunac karijere, no opet vam kažem, niko me nije kontaktirao, a ako se to dogodi, rado ću se odazvati na razgovor. Ono što je sigurno, ko god bude sleketor, očekuje ga mnogo posla. Sitacija je takva kakva jeste i za koga god se odluče morat će zasukati rukave".

Na postavljeno pitanje, da li smatra da se stručnjaci koji su pravili dobre rezultate u domaćim takmičenjima, tokom izbora za selektora podcjenjuju, Musemić je odgovorio:

"Vidite, ne bih mnogo oko toga. Vjerovatno ste vi u pravu, ali nije to tako samo u fudbalu, nego u svim sferama života. Mogu reći samo da se mnogi varaju kada kažu da je ovdje lako rezultat napraviti. Čak sam mišljenja, zbog cjelokupne situacije, da je teže nego u ostalim zemljama. Talentovana smo mi nacija, imamo uspjeha gdje god da odemo raditi. Ne mislim samo na fudbal. Na kraju, opet ću ponoviti, bez obzira ko bude novi selektor, trebat će mnogo raditi i trebat će mu velika podrška i od vas medija, i od navijača".

Top Komentari

Njosa
nadamo se da ce tako i ostati
15 14
VenamaHrabrih
Ako ima nekih negativnih rekorda koje reprezentacija nije oborila, onda je Husref pravi izbor.
15 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi