Zadranka koja je srušila Angelique Kerber ne igra za Hrvatsku: "Duša me boli"

Pera iznenadila na početku Australian Opena

Zadranka koja je srušila Angelique Kerber ne igra za Hrvatsku: "Duša me boli"

Edmir Škorić

Bernarda Pera priredila je senzaciju na startu Australian Opena.

Američka teniserka, koja je porijeklom iz Zadra, pobijedila je njemačku teniserku Angelique Kerbr.

Rođena Zadranka postala je hit, ali u Hrvatskoj žale što ova perspektivna teniserka igra za SAD, a ne za svoju zemlju. Žali i njen otac Valter, koji je kazao:

"To je jednostavno bilo pitanje hoće li se ona nastaviti da se bavi tenisom ili će reket “baciti u čoše”. Zašto? Jednostavno smo bili stjerani uz zid, nismo mogli finansijski pratiti sve što profesionalni svijet traži. Ako kažem kako sam biti potrošio sav novac koji sam imao, prodao i jednu nekretninu, konkretno kafić, onda svi koji su u tenisu znaju o čemu govorim", rekao je njen otac Valter Pera i dodao:

"Ne pretjerujem, ona može dobiti svakoga u Top 15, čini mi se kao da protiv boljih igračica igra na najvišem nivou. Uostalom, dovoljno je istaknuti kako je u jednoj prilici umalo ‘skinula’ Serenu Williams. I ne mogu nabrojati koliko je priredila iznenađenja, tako da za mene pobjeda protiv sjajne Kerber nije prevelika senzacija. Neka ovako nastavi".

U drugom kolu Australian Opena 66. igračica svijeta igrat će protiv Kazahstanke Zarine Diyas.

Top Komentari

sport1
Bravo za nju, bravo za clanak, dajte ovakvih prica vise... Sportski pozdrav
3 1
sport1
Ma vidis na sebi da nas ima normalnih. Kos mène nema psovki i vrijedjanja, al iskreno ostavim nekad negativan komentar, nebi li naucili, kad pisu o starletama i njihovim straznjicama. To nikakve veze sa sportom nema... Pozdrav majstore
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi