Muškarce pozdravlja, a pored žena kao kip: Šeik "ukrao" pažnju na ceremoniji Svjetskog prvenstva

Prilikom dodjele medalja

Muškarce pozdravlja, a pored žena kao kip: Šeik "ukrao" pažnju na ceremoniji Svjetskog prvenstva

A. Čaušević

Član katarske kraljevske porodice odbio je pozdraviti se sa ženskim sudijama nakon finala Svjetskog prvenstva za klubove. 

Šeik Joaan bin Hamad Al Thani je snimljen kako se nakon utakmice Bayern - Tigres (1:0) pozdravlja sa muškim, a ženske sudije ignoriše.

Kada su mu se Edina Alves Batista i Neuza Back približile on je stajao kao ukipljen, dok su žene samo prošle pored njega.

Sheikh Joaan je mlađi brat katarskog vladara Sheikh Tamim bin Hamad Al Than i predsjednik Olimpijskog komiteta te zemlje.

Inače, prema islamskom vjerovanju muškarcima je zabranjen kontakt sa osoboma suprotnog spola osim ako se ne radi o najbližim članovima porodice.

Promo

Top Komentari

Maatija
Ako je iz vjerskog(islamskog) uvjerenja odlučio ne rukovati se sa ženom, onda kapa dolje majstore, rijetki ostaju pri svojim uvjerenjima u ovim situacijama..
14 5
Celtic
21 vijek i ne smiješ se rukovati sa ženom, jer žena je zla a ti ćeš ovamo da goriš u Džehenemu hehe : )
3 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi