Rukometna rapsodija u Bugojnu: BiH savladala Austriju i ostala u utrci za plasman na EP

Sjajan debi za Obrvana na klupi Zmajeva

Rukometna rapsodija u Bugojnu: BiH savladala Austriju i ostala u utrci za plasman na EP

H. Zilić

U utakmici četvrtog kola kvalifikacija za EP, rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u Bugojnu je savladala Austriju sa 27:21.  Pobjeda koja nam u konačnici može i donijeti plasman na EP. Tako je Ivica Obrvan debitovao trijumfom na selektorskoj poziciji.

Naša selekcija sjajno otvara meč i u semdoj minuti imamo vodstvo od 3:1. Dva razlike je bilo i u 13. minuti, a rezultat na semaforu je bio 5:3 za BiH.

Nakon toga period igre gdje su Austrijanci bili malo bolji rival i 20. minuti stižu do egala, rezultat je glasio 7:7.

Austrijanci u 25. minuti odlaze na 7:9, ali naši momci se brzo vraćaju i u 28. minuti rezultat je bio 9:9.

Na odmor naša reprezentacija odlazi sa prednošću od 11:10.

Početkom drugog poluvremena Vranješ pogađa za 12:10, ali Austrijanci brzo uzvraćaju preko Weber a i opet dolaze na - 1.

Oglasi

U 36. minuti odlazimo na +3 (15:12) golovima Prce i Perića. U 40. minuti Haseljić pogađa za 18:14. Austrijanci u novoj seriji i u 44. minuti je na semaforu bilo 18:16 za izabranike Ivice Obrvana.

Perić nas golom u 48. minuti vodi ponovo na +4 (21:17). Burić u 50. minuti sjajno zaustavlja pokušaj Webbera, a nakon toga i Ahmetašević dva puta zaustavlja Webera i naši golmani u tom trenutku lome utakmicu. Nakon toga bomba Hercega za 23:18. 

Na kraju utakmice rezultat je glasio 27:21 za našu selekciju.

Perić sa pet golova, te Prce i Vranješ sa četiri gola bili su najefikasniji u našoj selekciji, Burić je imao devet intervencija. Na drugoj strani raspoložen je bio Weber sa sedam golova.

BiH: Ahmetašević, Herceg, Burić B., Burić S., Haseljić, Hamidović, Terzić, Perić, Ćosić, Prce, Ovčina, Malinović, Grujić, Građan, Pavlović, Vranješ.

AUSTRIJA: Božović, Weber, Spendier, Posch, Frimmel, Martinović, Herburger, Zeiner, Doknić, Hausle, Ranftl, Dambock, Kofler, Wagner, Hutecek, Stevanović.

Top Komentari

AmarSahin
Tako se bori za dres reprezentacije! Bravo momci!
28 0
Tas14
Ponos! Nikda ne gubite nadu! Na pobjedu i protiv švaba!
23 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti