Velika greška Blaževića skupo plaćena: Mešanović zabio prvi gol u PL za FK Sarajevo

Bordo tim vodi sa 2:0

Velika greška Blaževića skupo plaćena: Mešanović zabio prvi gol u PL za FK Sarajevo

M. Šljivak

Sarajevo od 45. minute vodi sa 2:0 protiv Željezničara.

Veliku grešku napravio je Ante Blažević. Sijevnula je kontra koju završava Jasmin Mešanović za prednost od 2:0. Mešanoviću je ovo prvi gol u Premijer ligi.

Veoma čvrsto i oprezno su oba tima odigrala ovo prvo poluvrijeme, a domaći tim je imao nešto bolji uvod u utakmicu.

Fanimo je dva puta probio odbranu Željezničara. Prvo ga je izblokirao Ikić, a zatim loptu koju je uputio prema Velkoskom, Makedonac šalje preko gola.

Ogromnu šansu Željezničar propušta u 18. minuti. Lendrić je došao do lopte koju je izgubio Miličević i uposlio Štilića koji je izašao sam na golmana Kovačevića, ali ga je fenomenalnim startom zaustavio Đokanović.

To je bilo sve što smo vidjeli do gola Fanima u 38. minuti za vodstvo domaćeg tima, a zatim i Mešanović donosi domaćim veliku prednost.

Ove sezone Sarajevo i Željezničar su odigrali dvije utakmice i obje su završene bez pobjednika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na Koševu je u novembru prošle godine bilo 1:1, dok je prije tačno dva mjeseca na Grbavici susret okončan bez golova (0:0).

Sarajevo je pred ovaj meč bilo na drugom mjestu tabele sa 53 boda, dok je Željezničar na sedmom mjestu sa 40 osvojenih bodova.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Prvenac u PL - mogla bi pasti i petarda
22 0
BordoBijeli
Kar anje se nastavlja
17 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti