Sutra trening Zmajeva u Butmiru

Očekuju nas dva prijateljska meča

Sutra trening Zmajeva u Butmiru

Samir Mlaćo

Selektor „A“ reprezentacije BiH, Ivaylo Petev izvršiće sutra prozivku igrača koje je pozvao na pripreme za prijateljske utakmice sa Crnom Gorom i Danskom.

Prvi susret igra se na stadionu Grbavica u Sarajevu drugog juna u 18.00 sati a duel sa Danskom na programu je četiri dana kasnije (06. 06. 2021. u 18.00) na Brondby stadionu.

Bh. reprezentativci će u narednih nekoliko dana boraviti na Ilidži a treninzi će se obavljati u Kampu FK Sarajevo na Butmiru. Planirano je da naš tim sutra u 18.00 sati odradi trening koji će prvih 15 minuta biti otvoren za foto/video snimanje.

"Premda je epidemiološka situacija nešto povoljnija, ipak tokom ovih priprema, neće biti dnevnih medijskih aktivnosti.

NS/FS BiH će obezbijediti preuzimanje fotografija i video materijala preko svoje zvanične web stranice i/ili posebnih linkova", istakli su iz NS BiH.

Petev je danas uputio još jedan naknadni poziv, a radi se o Damiru Sadikoviću koji trenutno nastupa za Cracoviju

Oglasi

Sadiković je u prošlosti nastupao za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine za koju ima 10 odigranih susreta.

Također, nastupao je i za ostale omladinske selekcije naše zemlje, a sada će imati šansu da pokaže šta zna i u A selekciji.

Damir Sadiković je fudbalsko ime stekao u ekipi Željezničara za koji je igrao u nekoliko navrata.

Pored plavih sa Grbavice igrao je još za Krško u Slovenji, Mladost Doboj Kakanj, a član poljske Cracovije je od oktobra prošle godine.

Za ovaj tim je u protekloj sezoni odigrao 25 utakmica i ostvario je jednu asistenciju.

Oglasi

Podsjetimo, reprezentacija Bosne i Hercegovine 2. juna na Grbavici igra prijateljski meč protiv Crne Gore, a četiri dana kasnije gostuje Danskoj.

Spisak reprezentacije BiH za naredne utakmice:

Golmani: Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj, Kenan Pirić

Odbrana: Siniša Saničanin, Aleksandar Jovičić, Anel Ahmedhodžić, Dennis Hadžikadunić, Darko Todorović, Jusuf Gazibegović, Ajdin Nukić, Branimir Cipetić, Eldar Ćivić.

Vezni: Damir Sadiković, Stjepan Lončar, Amir Hadžiahmetović, Andrej Đokanović, Rade Krunić, Dario Šarić, Adi Nalić, Dino Beširović, Almedin Ziljkić, Vladan Danilović.

Napad: Luka Menalo, Ermedin Demirović, Smail Prevljak.

Top Komentari

enko
Pa koji cenam k*rac trening centar u zenici,petev ti i ko prethodnici na ilidzu i butmir.mani se vise prela.zenica blizu,imamo vrhunski autobus,blizu grbavica.ovako ce opet menadzeri kruziti i petljati.
3 0
nikobolji
Ovaj trening treba prekinuti
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi