Mladost bez licence, Radnik ostaje u Premijer ligi!

Sada i definitivno

Mladost bez licence, Radnik ostaje u Premijer ligi!

E. Škorić

FK Mladost iz Doboja kod Kaknja nije dobila licencu za nastup u Premijer ligi naredne sezone! Informacija je za sada neslužbena, no ubrzo bi trebala da dođe potvrda.

Iako su na terenu nogometaši Mladosti izborili ostanak u društvu najboljih bh. timova, nisu dobili licencu, što je omogućilo ekipi Radnika iz Bijeljine da na kraju zadrži status premijerligaša.

Odluku je donijela drugostepena komisija za licenciranje klubova. 

Zašto Mladost nije dobila licencu? Da li djelimično odgovor donosi objava predsjednika Čelika?

Mladost je sezonu okončala na devetom mjestu s 30 bodova, ali s obzirom da nema licencu za nastup u Premijer ligi, narednu sezonu će ipak preseliti u niži rang, dok će njeno mjesto zauzeti ekipa Radnika, koja je sezonu završila na 11. mjestu sa 25 osvojenih bodova.

Sada čekamo da NFSBiH zvanično potvrdi odluku koja je izazvala žestoke reakcije, naročito u Mladosti, te obrazloži zbog čega je ekipa iz Doboja kod Kaknja ostala bez licence.

Kako SportSport.ba neslužbeno saznaje, navodno je problem u stadionu. Onaj u Doboju kod Kaknja nije zadovljavao uslove za odigravanje mečeva Premijer lige, pa je Mladost prijavila Bilino polje za svoje domaće utakmice. Postignut je dogovor predsjednika Mladosti Mensura Mušpje sa gradonačelnikom Zenice Fuadom Kasumovićem, a navodno i neslužbeno, nije s NK Čelik. Prema ugovoru Čelika i Grada Zenice, Mladost je morala dobiti odobrenje Čelika. Takođe, Mladost je morala za odigravanje utakmica u Zenici dobiti i dozvolu NFSBiH. U principu, ugovor je da sve tri strane moraju biti složbe, ali Mladost je imala dogovor isključivo s Kasumovićem.

Osim toga, prošle je sedmice raskinut ugovor Mladosti i Saveza oko izgradnje reflektora, koji su jedan od uslova za igranje utakmica u narednoj sezoni Premijer lige.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Takve su neslužbene informacije, a znakovita je objava i prvog čovjeka Čelika na Facebooku. "Bilino polje je višenamjenski stadion u Zenici, u Bosni i Hercegovini. Koriste ga NK Čelik i bosanskohercegovačka nogometna reprezentacija. Kapacitet stadiona je 15.292 mjesta", napisao je Denis Mušović.

Status koji uveliko može da da odgovor na pitanje zašto ekipa Mladosti nije dobila licencu.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Fareus1921
Ja ne znam što ovo više ne ode pod istragu UEFE?
74 1
BordoBijeli
Znao sam,jesam svega mi hahahahahah
36 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi