Delegacija Fudbalskog saveza BiH na treningu Zmajeva

Sutra okršaj sa Danskom

Delegacija Fudbalskog saveza BiH na treningu Zmajeva

A. Beganović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će u Kopenhagenu odigrati prijateljski meč protiv domaće selekcije Danske.

Nakon što su prije nekoliko dana remizirali sa Crnom Gorom na Grbavici (0:0) izabranike Ivayla Peteva očekuje novi prijateljski okršaj i to protiv Danske koja se priprema za Evropsko prvenstvo.

Zmajevi sa danas sa sarajevskog aerodroma otputovali za Kopenhagen, te su na stadionu Brondbyja odradili službeni trening.

Sa Zmajevima u Kopenhagen doputovala je i delegacija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine predvođena predsjednikom Vicom Zeljkovićem i dvojicom potpredsjednika Ivanom Beusom i Irfanom Durićem.

Pratili su trening Zmajeva, a iako je naš nacionalni tim oslabljen iz Rukovodstva Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine vjeruju da izabranici Ivayla Peteva mogu do dobrog rezultata.

Podsjetimo, prije treninga održana je i službena press konferencija na kojoj je Petev istakao da bi pobjeda Zmajevima mnogo zančila.

"Neću reći šta mi smeta, nama je cilj da izgledamo bolje i bolje, nadam se da ćemo uspjeti. Naša reprezentacija je bez pobjede dugo vremena, ali uradit ćemo sve da igramo sve bolje. Siguran sam da će pobjeda doći", rekao je bugarski trener te dodao:

"Pobjeda bi nam značila mnogo pogotovo ako bi došla protiv jakog protivnika."

Dodajmo, da se utakmica Danska - Bosna i Hercegovina igra se u nedjelju s početkom u 18 sati. U odnosu na meč s Crnom Gorom Petev će na raspolaganju imati Sinišu Saničanina, dok veznjak Milana Rade Krunić propušta duel zbog privatnih obaveza.

Top Komentari

emadsarajevo2021
Ja govana i delegacije. Grobari fudbala
8 0
kostro
Treba opet rusiti savez,lopovi i prevaranti politicki
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi