Košarkašice Srbije prvakinje Evrope
FOTO: FIBA

U finalu bolje od Francuske

Košarkašice Srbije prvakinje Evrope

H. Zilić

Završeno je Evropsko prvenstvo za košarkašice, a titulu najbolje ekipe na Starom kontinentu ponijela je selekcija Srbije.

Srbija je u finalu savladala prve favoritkinje turnira selekciju Francuske sa 54:63.

Od samog početka meč Srbija je vodila, a sredinom treće četvrtine imala je i 17 poena prednosti i tada je bilo jasno u kojem pravcu ide ova finalna utakmica.

Srbiju je do titule predvodila Anderson sa 18 poena i četiri asistencije, pratila je Brooks sa 15 poena i pet skokova.

Kod Francuske izdvojila se Vukosavljević sa 15 poena i pet skokova.

U utakmici za treće mjesto selekcija Belgije savladala je Bjelorusiju sa 69:77 i došla do bronzane medalje.

Podsjetimo, reprezentacija Bosne i Hercegovine je odigrala odličan Eurobasket, a naše djevojke su na kraju završile kao petoplasirane.

Pored poemnutih selekcija u kvalifikacije za SP 2022. godine će još selekcija Rusije koja je na kraju bila šestoplasirana.

Top Komentari

Radnik78
Od Novog Grada preko Bijeljine pa sve do Trebinja za Srbiju se navija.Sve je ovo normalno,dajte te iz Amerike i da sa njima igramo.Valjds vam je sad jasno da ona sto igra za BIH Marica,ne bi imala mjesta ni na klupi Srbije.
2 34
user1621105137
Treba biti pošten. Svaka čast, čestitam od srca. Sretno.
12 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije