Kosovo stiglo do drugog zlata na Olimpijskim igrama

Distria Krasnići uzela medalju

Kosovo stiglo do drugog zlata na Olimpijskim igrama

M. Šljivak

Distria Krasniqi osvojila je zlatnu medalju za Kosovo na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Sjajna džudistkinja je u finalu u kategoriji do 48 kilograma pobijedila domaću takmičarku Funu Tonaki i uzela je drugo zlato u historiji Kosova.

Podsjetimo, prije pet godina na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru olimpijska šampionka je u džudu postala Majlinde Keljmendi.

Na putu do zlata za Kosovo Krasniqi je savladala još Brazilku Gabrielu Chibanu, Urantstseg Munkhbat iz Mongolije i Lin Chen-Hao iz Kineskog Tajpeija.

Nakon osvajanja zlatne medalje reprezentativku Kosova su savladale velike emocije.

Suze Distrija nije mogla da sakrije i ovo je svakako ogroman trenutak za nju, ali i za Kosovo koje je u dva nastupa na Olimpijskim igrama osvojilo drugo zlato.

Top Komentari

MethodMan
Vlasti Kosova su u 4 godine vise uložili u sportu nego naši za 30
12 0
Hzhzhzhzhzhz
Mi ocekujemo mendalju a u sport se ulaže 0 KM. A kad neko uzme mendalju svi politicari polete cestitat mrs kosti vam je bem mrtve familije. Bakire da bogda umro i ti i loza izetbegovic
12 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi