Sarajevo slavilo na Mokrom Docu protiv Posušja
Foto: FK Sarajevo

Bordo klub pobijedio sa 2:0

Sarajevo slavilo na Mokrom Docu protiv Posušja

Endin Čaušević

Fudbaleri Sarajeva danas su u gostima pobijedili Posušje sa 2:0 u okviru drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Domaći su zaprijetili prvi u današnjoj utakmici i to u drugoj minuti kada je Lauš pokušao, ali lopta odlazi preko gola Sarajeva. Na drugoj strani dvije minute kasnije uzvratio je Bagarić, ali ostalo je 0:0.

Posušje prijeti ponovo u 14. minuti nakon što je Vranjić šutirao, no Dizdarević je siguran. Na drugoj strani već u narednom napadu Sarajevo je uspjelo da zatrese mrežu domaćih.

Bagarić je izašao sam ispred golmana i poslao loptu u mrežu Posušja, ali je pomoćni sudija signalizirao da je bio u nedozvoljenoj poziciji, te pogodak na kraju nije priznat.

Sarajevo je imalo dobru šansu i u 23. minuti. Po desnoj strani dobro je prošao Bodul i centrirao u sredinu, ali nikog od igrača Sarajeva nije bilo u petercu da pošalje loptu u mrežu domaćih.

Deset minuta kasnije nova šansa za goste s Koševa. Bagarić je spustio loptu za Bodula koji šalje prizeman udarac, ali Baćak to brani.

Oglasi

Međutim, Sarajevo je u 39. minuti uspjelo da dođe do prednosti. Dupovac je poslao jednu loptu u kazneni prostor Posušja, gdje se sjajno snašao Cmiljanić koji loptu posprema u mrežu za vodstvo svog tima od 1:0.

U samom finišu prvog dijela po jedna dobra šansa za obje ekipe. Posušje je zaprijetilo preko Lauša koji šutirao ravno u Dizdarevića, a na drugoj strani u šansi je bio Cmiljanić koji ovaj put nije uspio da postigne pogodak.

Početkom drugog dijela prvu šansu imali su domaći. S velike udaljenosti pokušao je Landeka, a lopta je otišla tik pored gola Sarajeva. Gosti prijete prvi put u 59. minuti preko Bagarića koji je pokušao s distance, ali gola nije bilo.

No, u 72. minuti meča sve je bilo jasno jer je Sarajevo uspjelo da dođe do drugog gola. Nakon kornera Palić je pogodio prečku, a lopta se nakon toga nezgodno odbija od nogu Ljubića koji matira svog golmana i to je bilo 2:0 za bordo klub.

Do kraja utakmice Posušje je pokušalo da se nekako vrati na meč, ali to nisu uspjeli, te je Sarajevo slavilo na Mokrom Docu sa 2:0.

Oglasi

Sarajevo sada ima tri boda iz dvije utakmice, dok je za Posušje ovo bio drugi vezani poraz u novoj sezoni Premijer lige naše zemlje.

Premijer liga BiH, 2. kolo:

Posušje - Sarajevo 0:2 (Cmiljanić 39', Ljubić ag. 72')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posušje: Baćak, J. Barišić, T. Barišić, Vranjić, Bešlić, Landeka, Leko, Begić, Brekalo, Lučić, Lauš.

Sarajevo: Dizdarević, Pidro, Šabanović, Đokanović, Bodul, Cmiljanić, Bagarić, Kurdić, Dupovac, Sušić, Fanimo.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
Sarajevo rutinski,samo nesvatam zasto je vadio 30 min prije kraja,Fanima,Bagarica i Cmiljanica,sta da je nesto zalutalo,bio bi veliki problem,Bagaric strasan napadac sigurno,Ronaldo za Mesanovica
25 1
Mackintosh
Pobijedise go*na
1 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi