"Krivo im je jer sam gej, a sada sam gej sa olimpijskim zlatom"
FOTO: EPA

Britanac bez dlake na jeziku

"Krivo im je jer sam gej, a sada sam gej sa olimpijskim zlatom"

Haris Zilić

Reprezentacija Velike Britanije osvojila je zlatnu medalju u skokovima u vodu na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Britanci su tako prekinuli dominaciju Kineza koja je trajala dvije decenije još od Olimpijskih igara u Sidneyu 2000. godine.

Nakon takmičenja pažnju je svojom izjavom privukao reprezentativac Velike Britanije, Tom Daley.

"Većina ljudi me komentariše jer znaju da sam gej. Krivo im je, jer znaju kako je to dobar osjećaj. Sada će imati još više razloga za ljubomoru, jer sam sada gej sa olimpijskim zlatom", rekao je Daley i dodao:

"Mentalna snaga je najbitnija u životu. Nisam nikada odustajao od životnih ni sportskih puteva. Kad dođe ovaj trenutak, nestane vam riječi, jednostavno uživate. Vidjet ćemo šta će godine i tijelo reći za budućnost moje karijere. Sada idem uživati."

Daley je u paru sa Mateyem Leeom uzeo zlato ispred kineske reprezentacije koju su činili Chao i Chen.

Top Komentari

bk123
nisi ti gej ti si obična p e d e r č i n a
20 2
ako1986
OLIMPIJSKA PEEDEERCINAA
16 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije