Bio velika nada afganistanskog fudbala, a život izgubio stravičnim padom s aviona

Zaki Anwari poginuo u Kabulu

Bio velika nada afganistanskog fudbala, a život izgubio stravičnim padom s aviona

Endin Čaušević

Već nekoliko dana vlada totalni haos u Afganistanu nakon što su talibani ponovo preuzeli vlast u ovoj zemlji.

Talibani su se nakon 20 godina uspjeli vratiti na vlast u Afganistanu, a većina političara i predsjednik ove zemlje su već pobjegli van granica ove države.

To pokušavaju uraditi i mnogi Afganistanci koji su preplavili aerodrome u ovoj zemlji, a to se posebno odnosi na onaj u glavnom gradu Kabulu.

Fotografije i snimci s aerodroma iz Kabula su prije nekoliko dana šokirali svjetsku javnost. Afganistanci su se penjali po točkovima i krilima aviona kako bi uspjeli pobjeći iz zemlje, a većina ih je poginula prilikom toga.

Među stradalima je i mladi fudbaler Zaki Anwari koji je bio velika nada fudbala u Afganistanu. Anwari je bio mladi reprezentativac ove zemlje, ali nažalost njegov život je tragično prekinut.

AFP je objavio jučer da je Anwari bio jedan meču tragično nastradalima dok je američki vojni avion C-17 napuštao pistu.

Oglasi

Anwari se uspio popeti na avion prije polijetanja i bio je blizu točkova, ali nakon što je avion poletio on je pao s njega i poginuo je na licu mjesta.

Ovaj mladi fudbaler imao je svega 19 godina i od njega se mnogo očekivalo u svijetu fudbala, ali nažalost nikada neće moći pokazati da pokaže svoju magiju na fudbalskom terenu.

Na društvenim mrežama pojavio se i video na kojem se vidi kada je avion poletio kako su dvoje osobe pale s istog, ali nije poznato da li se na istom baš vidi i pad mladog fudbalera.

Također, potvrđeno je da su u trapu gdje su točkovi pronađeni i dijelovi tijela kada je avion sletio u Katar. Glasnogovornik Olimpijskog komiteta Afganistana, Aref Peyman, potvrdio je smrt mladog Anwarija.

"Bio je sjajan dečko koji je vrijedno radio. Ali, kao i većina mladih osoba dolazak talibana vidio je kao kraj njegovih snova i šansi da uspije u fudbalu. Nije imao nade i želio je da bolji život za sebe", rekao je Peyman.

Top Komentari

Celtic
Bio je on glup pa je i uradio to što je uradio, da je više pokušavao nešto naučiti i obrazovati se, možda do ovoga ne bi došlo ali lakše je bilo hodati po mejtefima i slušati razne efendije kako ti mozak ispiru sa nekom religijom.
6 15
Mackintosh
Zbog lopte izgubio zivot? Ja hajvanceta blesavog...
0 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi