Trebao je biti bokserski spektakl, a postala je tragična noć: Preminula Jeanette Zacarias

Podlegla povredama izazvanim nokautom

Trebao je biti bokserski spektakl, a postala je tragična noć: Preminula Jeanette Zacarias

Haris Zilić

Mlada 18-godišnja meksikanska bokserka, Jeanette Zacarias Zapata preminula je od posljedica nokauta od strane kanadske bokserke Marie-Pier Houle.

Bokerska noć u Montrealu može se već sada reći, tragično je završila.

Osamnaestogodišnjakinja je u četvrtoj rundi nokautirana i u prvi momenat nije se moglo naslututiti da će doći do tragedije. Međutim, nekih dvadesetak sekundi nakon nokauta Zapata se počela nekontrolisano tresti, a sa ringa je iznesena na nosilima i prevezena u bolnicu.

Nakon četiri dana velikih doktorskih napora, nesretna bokserka ipak je podlegla povredama.

"S velikom tugom saznali smo od njezine porodice da je Jeanette Zacarias Zapata preminula", stoji u izjavi Yvona Michela na Twitteru.

Top Komentari

Hele
Što prije zabraniti ovaj “plemeniti sport”
9 2
Asmir123
Nije to za žene..
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi