Talibani ukidaju sve ženske selekcije: Sport nije za žene, tijelo im se vidi u opremi

Odluka s kojom se većina ne slaže

Talibani ukidaju sve ženske selekcije: Sport nije za žene, tijelo im se vidi u opremi

Haris Zilić

Politika je opet umiješala prste u sport, ovaj put će se to odraziti na ženske selekcije u Afganistanu

Zamjenik šefa talibanske kulturne komisije Ahmadullah Wasiq rekao je da će ženama zabraniti sport i ukinuti sve selekcije.

"Mislim da ženama neće biti dozvoljeno da igraju kriket, jer nije potrebno da žene igraju kriket. U kriketu bi se mogle suočiti sa situacijom u kojoj im lice i tijelo neće biti prekriveni. Islam ne dopušta da se žene vide na ovakav način", rekao je Wasiq i dodao:

"Imate medije, fotografije, video, sve će se vidjeti. To naša vjera ne dozvoljava. Ovo se odnosi i na ostale sportove. U svakom sportu ženi se dio tijela vidi u opremi. To naša vjera ne dozvoljava i nećemo to pregaziti."

Inače, ženska kriket reprezentacija Afganistana je jedna od najtrofejnijih azijskih selekcija, a pored toga Afganistan ima aktivne fudbalske, košarkaške i rukometne ženske selekcije, ali Talibani će to ukinuti jer prema njihovim teorijama, sport nije za žene.

Top Komentari

Nele.
I nije samo talibani nego i u svim Islamskim zemljama. Za zenu je da sjedi u kuci, radja djecu i bude jedna od 4. Ccccc...
0 11
CrveniBar
****m mudzahedine kad ih 300000 sa 15000000000 oruzja nije u stanju bilo unistiti 70000 talibana sa puskama
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi