Preminuo Danilo Popivoda

Legendarni jugoslovenski fudbaler

Preminuo Danilo Popivoda

Haris Zilić

Tužna vijest u regiji. Premiuno je legendarni fudbaler Danilo Popivoda.

Popivoda je preminuo u 74. godini života u naselju Bijela pored Herceg Novog.

Legendarni slovenački fudbaler 1. maja 1947. u Lovćencu. Počeo je igrati 1964. u omladinskoj ekipi NK Olimpija Ljubljana i brzo se istakao u omladinskim selekcijama Ljubljane, SR Slovenije i Jugoslavije.

Postao je profesionalac 1965. i kao odličan napadač, najčešće desno krilo, u dresu Zmajčeka odigrao više od 226 prvenstvenih utakmica i postigao 58 ligaških golova.

Odigrao je i 20 utakmica za najbolju selekciju Jugoslavije, za koju je postigao pet golova.

Debitovao je 14. juna 1972. u susretu protiv Venecuele (10:0) na "Kupu nezavisnosti Brazila", u kome je postigao i prvi gol za nacionalni tim, a posljednju utakmicu odigrao je 30. novembra 1977. protiv Španije (0:1) u Beogradu.

Nakon igračke , psovetio se i trenerskoj karijere, a jedno vrijeme bio je trener i reprezentacije Slovenije.

Top Komentari

Interista1993
R.i.p pomalo zaboravljen bio ali pojavom Drinkwatera je isplivao
6 0
enko
RIP
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi