U Veležu pred utakmicu Kupa ništa ne prepuštaju slučaju

Rođeni maksimalno ozbiljno u Kupu

U Veležu pred utakmicu Kupa ništa ne prepuštaju slučaju

A. Čaušević

Velež je već iza sebe ostavio ligaški duel s Rudar Prijedorom (2:2) i maksimalni fokus je na utakmici Kupa BiH. 

Rođeni će u osmini finala igrati protiv Sloge iz Gornjeg Vakufa/Uskoplje, inače ekipe koja se takmiči u Drugoj ligi FBiH, grupa Jug.

U mostarkom timu ništa ne prepuštaju slučaju, iako za protivnika imaju ekipu iz trećeg ranga bh. fudbala susret je shvaćen maksimalno ozbiljno.

Feđa Dudić i pomoćnici definitivno neće potcijeniti protivnika te su svjesni da ulogu favorita moraju potvrditi na terenu.

Dudiću se u tim nakon odrađene suspenzije vraćaju Slaviša Radović, Samir Radovac i Haris Ovčina te je konkurencija u timu u odnosu na meč s Rudarom značajno veća.

Velež je prošle sezone zaustavljen u osmini finala protiv Širokog Brijega, dok će ove sezone cilj biti definitivno da se prezimi u Kupu te uđe u samu završnicu ovog takmičenja.

Inače, u Gornjem Vakufu/Uskoplju vlada veliki interes za ovaj susret pa se očekuje da tribine na stadionu Košute budu itekako ispunjene.

Susret se igra u srijedu od 14:30. Glavni sudija susreta je Frano Jelić iz Širokog Brijega, a posmatrač suđenja Sead Kulović iz Sarajeva.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

KviskoKvesic
Vise ste u prvoj ligi nego u PL zato denna šuti i pokri se sta bih dao da imas ŠEST OSVOJENI TITULA U PL.ako Bog da i SEDMA I naj bolji klub u bih
1 11
CrveniKakanj
Osvojiti kup, izboriti evropu da opet gledamo Veleža s uživanjem.
11 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi