Novak Đoković deportovan!

Gotovo je

Novak Đoković deportovan!

Eldar Ganibegović

Novak Đoković deportovan je iz Australije.

Nakon odluke Saveznog suda Australije da mu se oduzme viza, Đoković je za 12:30 imao zakazan let iz Melbournea za Dubai i napustio je Australiju.

On je na aerodromu fotografisan zajedno sa svojim trenerskim timom koji predvodi legendarni Goran Ivanišević. Njihov let do Dubaija trajat će čak 14 sati i u Ujedinjene Arapske Emirate bi trebali stići u večernjim satima po srednjoevropskom vremenu.

Podsjetimo, Đoković je u Australiju stigao 5. januara, taj dan proveo je u pritvoru na aerodromu, nakon čega je prebačen u hotel Park, hotel za imigrante u Melbourneu.

Na prvom suđenju prije sedam dana vraćena je viza najboljem teniseru svijeta, trenirao je i spremao se za Australian Open gdje je postavljen za prvog nosioca.

U prvom kolu trebao je igrati protiv sunarodnjaka Miomira Kecmanovića, no od toga neće biti ništa.

Australijski ministar migracija Alex Hawke imao je pravo da ponovo oduzme vizu Đokoviću, to je i učinio, a njegovu odluku danas je potvrdio Savezni sud Australije.

Nije poznato kakvi će biti naredni koraci Novaka Đokovića nakon što se vrati u Evropu. 

Top Komentari

Neddim1
Znate kad bi ovo uradili Federeru? Nikad. Nije bitno sto je Srbin, nego sto je generalno balkanac, a svi znamo koliko je njima krivo sto je neko sa balkana na putu da postane najbolji svih vremena. Svjetskom broju 1, nisu mogli dati izuzece, uz uslov da ga testiraju svaki dan i da prate svaki njegov korak, da ga izoluju, kao sto bi covjek svakako sam bio sa svojim timom, a oni prave cirkus od covjeka.
15 19
Vienner
Najbolji je svih vremena ali sta je on vrijedniji od zivota drugih ljudi koji su se vakcinisali? Lijepo mu je receno i prije polaska u Australiju!! ULAZAK U ZEMLJU MOGUC SAMO ZA VAKCINISANE
14 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi