Preminuo legendarni Salih Šehović Šeha

Treći najbolji strijelac u historiji FK Sarajevo

Preminuo legendarni Salih Šehović Šeha

Haris Zilić

Tužna vijest nam stiže iz švicarskog Berna.

U 85. godini života, nakon kraće bolesti, preminuo je legendarni fudbaler FK Sarajevo Salih Šehović Šeha.

Rođen je 11.05.1936. u Bileći, a karijeru je počeo u Leotaru iz Trebinja. Nakon niže gimnazije iz Leotara prelazi u FK Sarajevo 1954. gdje je postao treći najbolji strijelac u historiji kluba (185 golova).

Nakon Sarajeva nosio je dres Dinama iz Zagreba, a gradio je još karijeru u Švicarskoj u ekipama Vaduza, Berna, St. Gallena, Srevettea.

Stariji navijači Bordo kluba Šehovića pamte po legendarnom golu sa preko 40 metara najboljem golmanu svih vremena Lavu Jašinu koji je branio za tadašnnji SSSR.

Na Koševu je nastupao u zlatnoj generaciji sa legendom FK Sarajevo, Asimom Ferhatovićem Hasetom.

Top Komentari

donn
Rahmet mu dusi
4 0
Gvardijan
Bio dobar covjek,za one uslove dobar fudbaler i onako odmjeren u svemu.Bio gorostas meka srca i dok je bio u FK Sarajevo bio veoma postovan od strane i suigraca,od trenera i od navijacea.Rahmet ti dusi veliki,dobri covjece.Neka te u Dzenetu, Meleki cuvaju.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi